''Angela Merkel je dobrog zdravlja''

 Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i namjerava da odsluži ceijeli mandat do 2021. godine u koaliciji sa saveznicima iz Socijaldemokratske partije, izjavio je danas Rojtersu šef njene kancelarije Helge Braun.

Svijet 17.07.2019 | 22:36
''Angela Merkel je dobrog zdravlja''
Merkel koja je napunila 65 godina, imala je posljednjih nedjelja nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama, što je pokrenulo spekulacije o njenom zdravstvenom stanju, dok ona insistira na tome da je "dobro".

Braun je rekao da je kancelarka dobrog zdravlja i da je sposobna da odradi cijeli mandat, do saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar 2021. godine.

U javnosti se četvrti mandata Angele Merkel dovodi u pitanje zbog njenih napada drhtavice i mnogi se pitaju da li će se socijaldemokrate povući iz vladajuće koalicije, koju mnogi članovi te levo orijentisane stranke žele da napuste.

Braun ipak očekuje da će socijlademokrate ostati u koaliciji sa konzervativnim blokom Angele Merkel, Hrišćansko-demokratskom unijom.

On je rekao da ne vjeruje da će Socijaldemokrtaska partija okrenuti leđa u trenutku kada njemačka vlada mora da se pozabavi Bregzitom i da pomogne oblikovanju evropske budućnosti kada naredne godine preuzme predsjedavanje Evropskom unijom.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sa strane

17.07.2019 20:54

Znači, cirka!

ODGOVORITE
Name

Pa

18.07.2019 11:08

ko pravi cirkus ovde MEDIJE ili VLADA Njemacke ??? Po slikama vec smo svi vidjeli da je bolesna, a oni kazu da nije ko kog ovde zeza. Pa sto ne moze 5 minuta da stoji na miru ? Sta kriju i prave cirkus ! Ja mislim, da ima zivota i posle Merkelove cemu panika vlade Njemacke.

ODGOVORITE