Пронађене кости нестале старице?

 Прегледом костију пронађених у шуми у бањалучком насељу Драгочај утврђено је да су људског поријекла, те да се највјероватније ради о старијој женској особи, а не искључује се ни могућност да је ријеч о старици која је нестала прије неколико година.

Република Српска 17.07.2019 | 20:22
Пронађене кости нестале старице?
То је за "Независне" потврдио одлично обавијештен извор, који додаје да нема дилеме о томе да је ријеч о људским костима, али да, када се говори о идентитету, посла има још.

"Постоје индиције да би то могла бити једна старица која је нестала прије неколико година, али је то још у фази претпоставки. Наиме, потребно је да се узму ДНК узорци с пронађених скелетних остатака и могућих блиских сродника, а потом да се они упореде", истиче извор "Независних".

Како додаје наш саговорник, добро је то што се све ове анализе могу урадити у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци.

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука рекли су нам да је поступајући тужилац наложио Заводу за судску медицину РС да изврши форензичко-антрополошку анализу скелетних остатака који су у Драгочају пронађени у недјељу.

Из Полицијске управе Бањалука речено је да су, на мјесту гдје су пронађени скелетни остаци, извршили увиђај те да је у току рад на идентификацији.

Подсјетимо, у шуми, близу свог дома, скелет је пронашао мјештанин, што га је, како је испричао, толико шокирало да је једва дошао кући.

На скелет је наишао након што је близу куће пронашао неколико гљива, а онда је одлучио да иде и у шуму, јер их тамо има више. У шуми је прво уочио људску лобању, која је била прекривена сувим лишћем.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

брецало

17.07.2019 22:16

Хоцели ли опет да се днк утврдјује у загребу и београду или це то да се заврси по старом обицају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корисниклсд

18.07.2019 15:54

Оклизнула се и пала и лишће.

ОДГОВОРИТЕ