Pronađene kosti nestale starice?

 Pregledom kostiju pronađenih u šumi u banjalučkom naselju Dragočaj utvrđeno je da su ljudskog porijekla, te da se najvjerovatnije radi o starijoj ženskoj osobi, a ne isključuje se ni mogućnost da je riječ o starici koja je nestala prije nekoliko godina.

Republika Srpska 17.07.2019 | 20:22
Pronađene kosti nestale starice?
To je za "Nezavisne" potvrdio odlično obaviješten izvor, koji dodaje da nema dileme o tome da je riječ o ljudskim kostima, ali da, kada se govori o identitetu, posla ima još.

"Postoje indicije da bi to mogla biti jedna starica koja je nestala prije nekoliko godina, ali je to još u fazi pretpostavki. Naime, potrebno je da se uzmu DNK uzorci s pronađenih skeletnih ostataka i mogućih bliskih srodnika, a potom da se oni uporede", ističe izvor "Nezavisnih".

Kako dodaje naš sagovornik, dobro je to što se sve ove analize mogu uraditi u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka rekli su nam da je postupajući tužilac naložio Zavodu za sudsku medicinu RS da izvrši forenzičko-antropološku analizu skeletnih ostataka koji su u Dragočaju pronađeni u nedjelju.

Iz Policijske uprave Banjaluka rečeno je da su, na mjestu gdje su pronađeni skeletni ostaci, izvršili uviđaj te da je u toku rad na identifikaciji.

Podsjetimo, u šumi, blizu svog doma, skelet je pronašao mještanin, što ga je, kako je ispričao, toliko šokiralo da je jedva došao kući.

Na skelet je naišao nakon što je blizu kuće pronašao nekoliko gljiva, a onda je odlučio da ide i u šumu, jer ih tamo ima više. U šumi je prvo uočio ljudsku lobanju, koja je bila prekrivena suvim lišćem.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

brecalo

17.07.2019 22:16

Hoceli li opet da se dnk utvrdjuje u zagrebu i beogradu ili ce to da se zavrsi po starom obicaju

ODGOVORITE
Name

Korisniklsd

18.07.2019 15:54

Okliznula se i pala i lišće.

ODGOVORITE