СП: "Делфини" побиједили 20 разлике, сад дерби за 1/4-финале!

Српски ватерполисти убедљиви против домаћина Светског првенства.  Србија разбила Кореју, али остала кратка за прво место! Победа Делфина од "само" 22:2! Црна Гора спасавала бод против Грчке! Ајкуле водиле 9:6 па умало изгубиле!

Остали спортови 17.07.2019 | 15:10
СП: "Делфини" побиједили 20 разлике, сад дерби за 1/4-финале!
После ремија са Црном Гором на старту, подмлађена ватерполо репрезентација Србије очекивано је остварила прву победу на Светском првенству у Јужној Кореји.

"Делфини" су били распуцани и рутински савладали домаћина веома убедљивих 22:2 (6:1, 5:0, 4:1, 7:0).

Очекивано, први међусобни дуел ове две репрезентације представљао је само шутерски тренинг нашим ватерполистима, који ће се у последњем колу групне фазе, у петак (9.30, пренос на ТВ Арена Спорт), борити са Грчком.

Најефикаснији играч меча био је Никола Јакшић са пет голова, по три су постигли Рашовић, Лазић и Ћук, по два Драшовић и Дедовић, а по један Ранђеловић, Стојановић, Мандић и Вицо.

Наши ватерполисти сада су изједначени са Грцима по броју бодова (три), пошто су "Хелени" одиграли такође 10:10 са Црном Гором, с тим да су били ефикаснији против Јужне Кореје (26:3).

Прва селекција у групи пласираће се у четвртфинале, док друга и трећа иду у осмину финала.

Мораће се тежим путем до првог места. Ватерполисти Србије су с лакоћом победили Јужну Кореју у мечу другог кола Светског првенства, али та разлика није била довољно да преузму и прво место на табели – 22:2 (6:1, 5:0, 4:1, 7:0).

С обзиром на то да је Грчка у првом колу тукла Кореју са 26:3, Хелени су остали на првој позицији, због боље гол-разлике. Није то безначајно, јер ће Србија морати у последњем колу да јури победу против Грка, да би освојила прво место и директан пролаз у четвртфинале.

Овако, Хеленима је довољан и бод да сачувају водећу позицију, а у том случају пулени Дејана Савића би морали да играју и дуел осмине финала.

Прве три четвртине Делфини су играли успорено, као да нису ни размишљали о јурењу разлике, па као да су тек у последњем делу додали гас. За три минута игре постигли су шест голова, повели 20:2 и чинило се да има шансе да дођу до разлике довољне за прво место.

Уследила је, ипак, серија грешака и Србија није успела да дође до тих фамозних „+23“.

Најефикаснији играч меча био је Никола Јакшић са пет голова, по три су постигли Рашовић, Лазић и Ћук, по два пута су били стрелци Драшовић и Дедовић, а по гол су уписали Ранђеловић, Стојановић, Мандић и Вицо.

У петак од 9.30 Србија ће играти против Грчке, док ће Црна Гора одмерити снаге са Јужном Корејом.

Црна Гора спасавала бод против Грчке! Ајкуле водиле 9:6 па умало изгубиле!

Имала је Црна Гора победу у рукама против Грчке, да би на крају грчевито јурила да освоји бод! Још један меч на Светском првенству у ватерполу имао је драматичан ток и још један је завршен ремијем. Црногорци и Грци поделили су по бод и оставили шансу Србији да убедљивим тријумфом над Јужном Корејом преузме врх табеле – 10:10.

Меч са Грчком био је за Црногорце сличан оном са Србијом у првом колу (10:10), с том разликом што су они сада имали предност током већег дела меча. Пулени Владимира Гојковића су средином треће четвртине водили 9:6 и ту су потпуно стали.

Серијом 4:0 Хелени су повели у последњем кварталу утакмице са 10:9, али је Александар Ивовић - а ко би други – донео Ајкулама нови реми и нови бод.

После два одиграна кола у групи Грчка има три бода, Црна Гора два, а Србија један, с тим што је тек чека дуел са Јужном Корејом, која ја прву утакмицу изгубила од Грка са 26:3.

Последње коло играће се 19. јула, а састаће се Србија – Грчка и Црна Гора – Јужна Кореја.

Победник групе иде директно у четвртфинале, док ће други и трећи на табели морати у осмину финала.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО (ГВАНЏУ, ЈУЖНА КОРЕЈА) – 2. КОЛО

Среда

ГРУПА А
Црна Гора - Грчка  10:10

Србија - Јужна Кореја 22:2

ГРУПА Б
Аустралија - Казахстан  17:7

Хрватска - САД 17:7

ГРУПА Ц
Мађарска - Шпанија  13:11

Нови Зеланд - Јужна Африка  8:8

ГРУПА Д
Италија - Јапан  9:7

Немачка - Бразил  15:8

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар