Бекер: Ко је Новакова инспирација? Па, Федерер!

Бивши тренер Ђоковића сматра да га је управо Швајцарац сјајним партијама у 37. години "погурао" и мотивисао да иде до крајњих граница и осваја гренд слемове.

Тенис 17.07.2019 | 20:59
Бекер: Ко је Новакова инспирација? Па, Федерер!
Новак Ђоковић освојио је пету вимблдонску титулу у недељу, пошто је у епском мечу у финалу савладао Роџера Федерера, рекордера гренд слема у Лондону са осам пехара.

О њиховом мечу "титана" и менталној снази Ђоковића причаће се још дуго, јер је био заиста посебан, трилеровски, за историју.

Борис Бекер, некадашњи тренер српског аса, навео је да је управо Федерер био Ђоковићу велика инспирација да одигра до крајњих граница.

"Новак је невероватан, његова радна етика, 24 сата седам дана у недељи, донела му је успех. А инспирација му је управо Федерер, који се у и 37. години налази у гренд слем финалима", навео је Бекер.

Ђоковић је на Вимблдону освојио 16. гренд слем трофеј у каријери, и сада је на два мање од Рафаела Надала, односно четири далеко од Федерера. Немац је рекао да Ноле има велике шансе да преузме врх.

"Искрено, мислим да их Новак може престићи, али то не могу са сигурношћу да тврдим".

Додао је ида се трка "велике тројке", на општу радост свих, наставља.

"Трка је у току. И бескрајни разговори о томе које је од њих тројице уствари најбољи у историји наставиће се све док они буду играли. Не видим још крај пута за било кога од њих, и верујем да ће освајати још гренд слем наслова", навео је Бекер, који је током каријере освојио шест гренд слем трофеја, од чега три на Вимблдону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар