Beker: Ko je Novakova inspiracija? Pa, Federer!

Bivši trener Đokovića smatra da ga je upravo Švajcarac sjajnim partijama u 37. godini "pogurao" i motivisao da ide do krajnjih granica i osvaja grend slemove.

Tenis 17.07.2019 | 20:59
Beker: Ko je Novakova inspiracija? Pa, Federer!
Novak Đoković osvojio je petu vimbldonsku titulu u nedelju, pošto je u epskom meču u finalu savladao Rodžera Federera, rekordera grend slema u Londonu sa osam pehara.

O njihovom meču "titana" i mentalnoj snazi Đokovića pričaće se još dugo, jer je bio zaista poseban, trilerovski, za istoriju.

Boris Beker, nekadašnji trener srpskog asa, naveo je da je upravo Federer bio Đokoviću velika inspiracija da odigra do krajnjih granica.

"Novak je neverovatan, njegova radna etika, 24 sata sedam dana u nedelji, donela mu je uspeh. A inspiracija mu je upravo Federer, koji se u i 37. godini nalazi u grend slem finalima", naveo je Beker.

Đoković je na Vimbldonu osvojio 16. grend slem trofej u karijeri, i sada je na dva manje od Rafaela Nadala, odnosno četiri daleko od Federera. Nemac je rekao da Nole ima velike šanse da preuzme vrh.

"Iskreno, mislim da ih Novak može prestići, ali to ne mogu sa sigurnošću da tvrdim".

Dodao je ida se trka "velike trojke", na opštu radost svih, nastavlja.

"Trka je u toku. I beskrajni razgovori o tome koje je od njih trojice ustvari najbolji u istoriji nastaviće se sve dok oni budu igrali. Ne vidim još kraj puta za bilo koga od njih, i verujem da će osvajati još grend slem naslova", naveo je Beker, koji je tokom karijere osvojio šest grend slem trofeja, od čega tri na Vimbldonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar