Ивана повријеђена, прескаче Дијамантску лигу у Лондону!

Најбоља атлетичарка Србије принуђена да промени план наступа због проблема са петом леве, одразне ноге.

Остали спортови 17.07.2019 | 20:14
Ивана повријеђена, прескаче Дијамантску лигу у Лондону!
Ивана Шпановић требало је да наступи на митингу Димантске лиге у Лондону, 21. јула, али је одустала. Најбоља српска скакачица у даљ доживела је лакшу повреду на митингу у Секешфехервару, па је променила план.

Тренер Горан Обрадовић објаснио је да је реч о проблему са петом.

"Током прве и шесте серије начинила је преступе од по пола стопе. Даска са које се такмичарке одражавају на крају, пре пластелина, има летвицу од центиметра и она је мало издигнута. Та у Мађарској је вирила мало више, па је атлетичару не само било јасно да је преступио, већ је и стварала и озбиљнију непријатност. Ивану није превише заболело када је начинила преступе, али је брзо након тога рекла да је мучи пета леве, одразне ноге", испричао је за "Спортски журнал" Обрадовић.

Он је рекао да се не ради о великом проблему, али ће Шпановићева морати да направи паузу у такмичењу.

"Магнетна резонанца је показала масницу на петној кости. Није озбиљан проблем, али је болан и досадан. Одлучили смо да прескочи наступ у Лондону, јер је најважније такмичење ове сезоне Светско првенство у Дохи од 28. септембра до 6. октобра. Циљ је да тамо наступи у најбољој форми", навео је Обрадовић и додао да ће она радити "све, осим скакања".

"Ивана ће радити на снази, брзини, а посебно ћемо бити фокусирани на залет. План је да се врати на такмичењу Дијамантске лиге у Бирмингему, 18. августа. Биће јој потребан добар пласман, међу три првопласиране, како би сакупила бодове и изборила завршницу велике серије у бриселу, 6. септембра", објаснио је тренер Иване Шпановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар