Ivana povrijeđena, preskače Dijamantsku ligu u Londonu!

Najbolja atletičarka Srbije prinuđena da promeni plan nastupa zbog problema sa petom leve, odrazne noge.

Ostali sportovi 17.07.2019 | 20:14
Ivana povrijeđena, preskače Dijamantsku ligu u Londonu!
Ivana Španović trebalo je da nastupi na mitingu Dimantske lige u Londonu, 21. jula, ali je odustala. Najbolja srpska skakačica u dalj doživela je lakšu povredu na mitingu u Sekešfehervaru, pa je promenila plan.

Trener Goran Obradović objasnio je da je reč o problemu sa petom.

"Tokom prve i šeste serije načinila je prestupe od po pola stope. Daska sa koje se takmičarke odražavaju na kraju, pre plastelina, ima letvicu od centimetra i ona je malo izdignuta. Ta u Mađarskoj je virila malo više, pa je atletičaru ne samo bilo jasno da je prestupio, već je i stvarala i ozbiljniju neprijatnost. Ivanu nije previše zabolelo kada je načinila prestupe, ali je brzo nakon toga rekla da je muči peta leve, odrazne noge", ispričao je za "Sportski žurnal" Obradović.

On je rekao da se ne radi o velikom problemu, ali će Španovićeva morati da napravi pauzu u takmičenju.

"Magnetna rezonanca je pokazala masnicu na petnoj kosti. Nije ozbiljan problem, ali je bolan i dosadan. Odlučili smo da preskoči nastup u Londonu, jer je najvažnije takmičenje ove sezone Svetsko prvenstvo u Dohi od 28. septembra do 6. oktobra. Cilj je da tamo nastupi u najboljoj formi", naveo je Obradović i dodao da će ona raditi "sve, osim skakanja".

"Ivana će raditi na snazi, brzini, a posebno ćemo biti fokusirani na zalet. Plan je da se vrati na takmičenju Dijamantske lige u Birmingemu, 18. avgusta. Biće joj potreban dobar plasman, među tri prvoplasirane, kako bi sakupila bodove i izborila završnicu velike serije u briselu, 6. septembra", objasnio je trener Ivane Španović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar