Ко ће да ослободи Нејмара из „Златног затвора“?

Реал чека, у оптицају чак и Јунајтед, Јувентус и Бајерн! У Паризу знали да Бразилац жели да оде још пре почетка завршног турнира Копа Америка.

Фудбал 17.07.2019 | 23:38
Ко ће да ослободи Нејмара из „Златног затвора“?
Нови дан, нове приче о Нејмару, његовим плановима и могућности да поново затресе фудбалску пијацу вероватно још једним највећим трансфером свих времена.

У Каталонији не одустају од иде да трилингу Меси – Суарез – Гризман додају и најскупље плаћеног фудбалера свих времена, док се Париз полако припрема за оно што је изгледа неизбежно – Нејмароводлазак у послу који ће опет померити границе рада на тржишту.

Први човек Светаца Насер ал Келаифи већ је одбрусио Нејмару да може да иде ако му се не допада у Паризу, Бразилац у својој домовини и даље одмара док су његови саиграчи почели припреме за нову сезону и прича о прошлим временима у којима боцка садашњи и додворава се бившем клубу, док Томас Тухел и даље нема јасну идеју да ли може да рачуна на 222.000.000 евра плаћеног фудбалера или не.

Додуше, према ономе што је рекао чини се да је и он спреман за растанак.

”Искрено, јако се разочарам када се играч не појави на почетку припрема”, рекао је Тухел у микрофон радија Монте Карло после одрађене припремне утакмице против Динамо Дрездена, па је наставио:

”Све је јасно између њега и мене, сада је све између Нејмара и клуба. Сви радимо заједно. Да ли сам знао да жели да иде? Да, сазнао сам то пре Копа Америка. Али, то је све између њега и клуба. Он је и даље под уговором с Пари Сен Жерменом”.

Тухелове речи додатно су појачале пламен спекулација да је растанак једина могућност. Подсетимо, Немац је прошле сезоне имао проблема с Нејмаром и чак се дуго причало о његовом незадовољству због понашања Бразилца у свлачионици и ван ње. Тухел је чак и јасно сигнализирао клупској управи да је он вољан да прода Нејмара због тога што је овај био више помињан због дешавања ван терена у једном тренутку. Док се опорављао од незгодне повреде, Нејмар је путовао по свету, лудовао на бразилском Карневалу, по журкама широм планете и на спонзорским догађајима, што је Тухела наљутило и тада је већ њихов однос почео да пуца по шавовима.

Ово је само наставак приче у којем се не назире да би две, односно три стране могле да се помире. Питање је само какву ће формулу имати Нејмарова операција, пошто се ових дана помињу свакакве опције. Последња је да Барселона Пари Сен Жермену препусти уговоре Усмана Дембелеа и Филипеа Кутињауз 40.000.000 евра приде...

Највећу улогу имаће Пини Захави, човек који је Нејмара првобитно одвео у ПСЖ пре две године за рекордну своту новца. Каталонски Мундо Депортиво тврди да познати израелски агент разговара с неколико клубова највише класе како би пронашао решење за Нејмаров из „Златног затвора“, а ту су Реал Мадрид, Јувентус, Манчестер јунајтед и Бајерн. Одлазак из Париза је његов приоритет и чак није искључено да би Нејмар кренуо неком другом стазом, а не према Барселони, само како би напустио ПСЖ. Јунајтед ће имати најтежи пут јер не игра Лигу шампиона, Јувентус са Кристијаном Роналдом наводно би могао да понуди уточиште, док у Бајерну стидљиво размишљају о овој теми, мада је свима јасно да педантни Немци неће дозволити Нејмару ту слободу коју ужива у Паризу. Реал је друга реалност, али ту ће много тога зависити од Нејмарове жеље да погази прошлост и окрене се ка будућности... Барселона је и даље његова прва жељена дестинација, али ако би се трансфер закомпликовао услед захладнелих односа два клуба, онда би се гледало у друга дворишта.

А Нејмарову будућност диктирају два човека – власник ПСЖ Тамим бин Хамад Ал Тани и његов најближи сарадник, Насер Ал Келаифи. У Катару верују да морају добро да наплате Нејмаров одлазак и управо ће тај моменат бити пресудан за његову коначну дестинацију

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар