Ko će da oslobodi Nejmara iz „Zlatnog zatvora“?

Real čeka, u opticaju čak i Junajted, Juventus i Bajern! U Parizu znali da Brazilac želi da ode još pre početka završnog turnira Kopa Amerika.

Fudbal 17.07.2019 | 23:38
Ko će da oslobodi Nejmara iz „Zlatnog zatvora“?
Novi dan, nove priče o Nejmaru, njegovim planovima i mogućnosti da ponovo zatrese fudbalsku pijacu verovatno još jednim najvećim transferom svih vremena.

U Kataloniji ne odustaju od ide da trilingu Mesi – Suarez – Grizman dodaju i najskuplje plaćenog fudbalera svih vremena, dok se Pariz polako priprema za ono što je izgleda neizbežno – Nejmarovodlazak u poslu koji će opet pomeriti granice rada na tržištu.

Prvi čovek Svetaca Naser al Kelaifi već je odbrusio Nejmaru da može da ide ako mu se ne dopada u Parizu, Brazilac u svojoj domovini i dalje odmara dok su njegovi saigrači počeli pripreme za novu sezonu i priča o prošlim vremenima u kojima bocka sadašnji i dodvorava se bivšem klubu, dok Tomas Tuhel i dalje nema jasnu ideju da li može da računa na 222.000.000 evra plaćenog fudbalera ili ne.

Doduše, prema onome što je rekao čini se da je i on spreman za rastanak.

”Iskreno, jako se razočaram kada se igrač ne pojavi na početku priprema”, rekao je Tuhel u mikrofon radija Monte Karlo posle odrađene pripremne utakmice protiv Dinamo Drezdena, pa je nastavio:

”Sve je jasno između njega i mene, sada je sve između Nejmara i kluba. Svi radimo zajedno. Da li sam znao da želi da ide? Da, saznao sam to pre Kopa Amerika. Ali, to je sve između njega i kluba. On je i dalje pod ugovorom s Pari Sen Žermenom”.

Tuhelove reči dodatno su pojačale plamen spekulacija da je rastanak jedina mogućnost. Podsetimo, Nemac je prošle sezone imao problema s Nejmarom i čak se dugo pričalo o njegovom nezadovoljstvu zbog ponašanja Brazilca u svlačionici i van nje. Tuhel je čak i jasno signalizirao klupskoj upravi da je on voljan da proda Nejmara zbog toga što je ovaj bio više pominjan zbog dešavanja van terena u jednom trenutku. Dok se oporavljao od nezgodne povrede, Nejmar je putovao po svetu, ludovao na brazilskom Karnevalu, po žurkama širom planete i na sponzorskim događajima, što je Tuhela naljutilo i tada je već njihov odnos počeo da puca po šavovima.

Ovo je samo nastavak priče u kojem se ne nazire da bi dve, odnosno tri strane mogle da se pomire. Pitanje je samo kakvu će formulu imati Nejmarova operacija, pošto se ovih dana pominju svakakve opcije. Poslednja je da Barselona Pari Sen Žermenu prepusti ugovore Usmana Dembelea i Filipea Kutinjauz 40.000.000 evra pride...

Najveću ulogu imaće Pini Zahavi, čovek koji je Nejmara prvobitno odveo u PSŽ pre dve godine za rekordnu svotu novca. Katalonski Mundo Deportivo tvrdi da poznati izraelski agent razgovara s nekoliko klubova najviše klase kako bi pronašao rešenje za Nejmarov iz „Zlatnog zatvora“, a tu su Real Madrid, Juventus, Mančester junajted i Bajern. Odlazak iz Pariza je njegov prioritet i čak nije isključeno da bi Nejmar krenuo nekom drugom stazom, a ne prema Barseloni, samo kako bi napustio PSŽ. Junajted će imati najteži put jer ne igra Ligu šampiona, Juventus sa Kristijanom Ronaldom navodno bi mogao da ponudi utočište, dok u Bajernu stidljivo razmišljaju o ovoj temi, mada je svima jasno da pedantni Nemci neće dozvoliti Nejmaru tu slobodu koju uživa u Parizu. Real je druga realnost, ali tu će mnogo toga zavisiti od Nejmarove želje da pogazi prošlost i okrene se ka budućnosti... Barselona je i dalje njegova prva željena destinacija, ali ako bi se transfer zakomplikovao usled zahladnelih odnosa dva kluba, onda bi se gledalo u druga dvorišta.

A Nejmarovu budućnost diktiraju dva čoveka – vlasnik PSŽ Tamim bin Hamad Al Tani i njegov najbliži saradnik, Naser Al Kelaifi. U Kataru veruju da moraju dobro da naplate Nejmarov odlazak i upravo će taj momenat biti presudan za njegovu konačnu destinaciju

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar