Једите боровнице

Док се женама саветује исхрана са више калцијума и гвожђа, јачи пол би требало чешће да конзумира намирнице богате протеинима и калоријама

Здравље 17.07.2019 | 12:27
Једите боровнице
МУШКАРЦИ и жене немају исте навике када је реч о исхрани и избору свакодневних намирница. Док се женама саветује исхрана са више калцијума и гвожђа, јачи пол би требало чешће да конзумира намирнице богате протеинима и калоријама јер су због животних навика подложнији обољењима од дама.

Лето је идеално време да промените лоше навике и уврстите у јеловник здраве намирнице. Мушкарцима се препоручује да што више једу боровнице јер су богате витаминима А, Б и Ц као и антиоксидансима који чувају ментално здравље и мозак од оштећења.

Тамне бобице су посебно благотворне за срце и метаболизам код мушкараца јер успоравају старење. Редовно конзумирање боровнице припадницима јачег пола смањује ризик од појаве дијабетеса типа 2, јер помаже у регулацији нивоа шећера у крви, а богате су и влакнима и протеинима. Мушкарацима се саветује да из свакодневне исхране избаце пекарске производе зато што обилују транс-мастима које су штетне за кардиоваскуларни систем.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар