Крај саге – Де Лихт слетио у Торино!

Слетео је Матијс де Лихт у Торино и поручио навијачима да је веома срећан што ће играти за Јувентус. Дилеме више нема.

Фудбал 17.07.2019 | 00:20
Крај саге – Де Лихт слетио у Торино!
Чекало се, чекало данима, а вечерас је и званично. Де Лихт ће играти за Јувентус. Вечерас је холандски фудбалер слетео у Торино, све је то испраћено на Јувентусовом Твитер налогу, чак је и сам играч поручио да му је јако драго да је стигао међу црно-беле. Дакле, дилеме више нема.

Само је преостало да се заврше формалности и да пред камерама дигне дрес, али ово озваничење Јувентуса нам јасно ставља до знања да је посао завршен.

Италијански трансфер експерт Ђанлука Ди Марцио најавио је да је синоћ да је трансфер завршен. Чекало се смао да се реше банкарске гаранције на којима је Ајакс инсистирао. О томе је говорио и Марк Овермарс. И то се сада све завршило.

Био је целог лета повезиван са Барселоном, али је игром случаја, а можда и свог менаџера Мина Рајоле, завршио у Јувентусу. 

Бјанконери ће платити тражених 75.000.000 евра, а у ту суму су укључени и бонуси. Фиксни део износи 70.000.000 евра, а кроз „лаке бонусе“ Холанђанима иде још 5.000.000 евра.

Сарадња ће бити озваничена на пет година, а млади Холанђанин ће у Торину зарађивати 12.000.000 евра по сезони (бонуси укључени) што га чини другим најплаћенијим играчем у италијанском фудбалу, после Кристијана Роналда.  Имаће и откупну калузулу у висини од 150.000.000 евра што није пракса у италијанском фудбалу, посебно у Јувентусу. Али, италијански великан је прихватио да изађе у сусрет овом Де Лихтовом захтеву.

Контроверзни менаџер Мино Рајола је такође добро прошао у целом послу пошто ће наплатити провизију од 11.000.000 евра, коју ће платити Јувентус. 

Прво се помињала Барселона. Јако озбиљно и јако дуго. Пропало је због Рајоле и слабих услова које су нудили Каталонци. Потом је у игру озбиљно ушао ПСЖ, али је на крају Јувентус успео да заврши посао и доведе најталентованијег младог штопера на свету.

Де Лихт је од вечерас црно-бели. Остаје само да буде представљен што је само предмет формалности.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Јувентус Твитер

Коментари / 0

Оставите коментар