Kraj sage – De Liht sletio u Torino!

Sleteo je Matijs de Liht u Torino i poručio navijačima da je veoma srećan što će igrati za Juventus. Dileme više nema.

Fudbal 17.07.2019 | 00:20
Kraj sage – De Liht sletio u Torino!
Čekalo se, čekalo danima, a večeras je i zvanično. De Liht će igrati za Juventus. Večeras je holandski fudbaler sleteo u Torino, sve je to ispraćeno na Juventusovom Tviter nalogu, čak je i sam igrač poručio da mu je jako drago da je stigao među crno-bele. Dakle, dileme više nema.

Samo je preostalo da se završe formalnosti i da pred kamerama digne dres, ali ovo ozvaničenje Juventusa nam jasno stavlja do znanja da je posao završen.

Italijanski transfer ekspert Đanluka Di Marcio najavio je da je sinoć da je transfer završen. Čekalo se smao da se reše bankarske garancije na kojima je Ajaks insistirao. O tome je govorio i Mark Overmars. I to se sada sve završilo.

Bio je celog leta povezivan sa Barselonom, ali je igrom slučaja, a možda i svog menadžera Mina Rajole, završio u Juventusu. 

Bjankoneri će platiti traženih 75.000.000 evra, a u tu sumu su uključeni i bonusi. Fiksni deo iznosi 70.000.000 evra, a kroz „lake bonuse“ Holanđanima ide još 5.000.000 evra.

Saradnja će biti ozvaničena na pet godina, a mladi Holanđanin će u Torinu zarađivati 12.000.000 evra po sezoni (bonusi uključeni) što ga čini drugim najplaćenijim igračem u italijanskom fudbalu, posle Kristijana Ronalda.  Imaće i otkupnu kaluzulu u visini od 150.000.000 evra što nije praksa u italijanskom fudbalu, posebno u Juventusu. Ali, italijanski velikan je prihvatio da izađe u susret ovom De Lihtovom zahtevu.

Kontroverzni menadžer Mino Rajola je takođe dobro prošao u celom poslu pošto će naplatiti proviziju od 11.000.000 evra, koju će platiti Juventus. 

Prvo se pominjala Barselona. Jako ozbiljno i jako dugo. Propalo je zbog Rajole i slabih uslova koje su nudili Katalonci. Potom je u igru ozbiljno ušao PSŽ, ali je na kraju Juventus uspeo da završi posao i dovede najtalentovanijeg mladog štopera na svetu.

De Liht je od večeras crno-beli. Ostaje samo da bude predstavljen što je samo predmet formalnosti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Juventus Tviter

Komentari / 0

Ostavite komentar