Моћни Канађани за СП!

Јокићев саиграч на врху листе, Вигинс ван састава! Место у тиму нашао и трећи пик са овогодишњег НБА драфта.

Кошарка 17.07.2019 | 16:33
Моћни Канађани за СП!
Фаворити из сенке. Неко ко може да оде све до самог краја. Управо то је репрезентација Канаде, која је данас саопштила шири списак играча на које рачуна за предстојећи камп, који ће представљати припрему за Мундобаскет који крајем августа почиње у Кини. На њему се тренутно налази 29 играча, а први рез ће бити направљен врло брзо.

Највеће изненађење свакако представља изостанак Ендруа Вигинса са списка. Кошаркаш Минесоте још од 2015. године није наступио за национални састав, па се његов пост ове године само додатно продужава.

Ипак, поглед на листу говори да ће имати сасвим достојну замену. Када се на листи налазе играчи као што су Кевин Пенгос из Барселоне, Кајл Вилтјер из Уникахе, Тристан Томпсон из Кливленд Кавалирса, Кем Бирч из Орланда, Арон Дорнекамп из Валенсије, те Брендон Кларк из Мемфиса, састав свакако заслужује огромно поштовање. Занимљив додатак су и браћа Скраб, Томас и Фил, од којих први наступа за Варезе, док је други члан Зенита.

Највећа звезда овог канадског састава ће дефинитивно бити Џамал Мареј, саиграч Николе Јокића из претходне сезоне у Денвер Нагетсима. Многе очи наравно биће упрте и у Ар Џеј Барета, који је пре само месец дана био изабран као трећи пик на НБА драфту од стране Њујорк Никса. Овај момак је минуле сезоне доминирао за Дјук током чувеног Мартовског лудила. Наравно, не сме се заборавити ни Кели Олиниккоји је имао сасвим солидну сезону Мајамију где је у просеку долазио до тачно 10 поена по утакмици.

Нашој јавности је свакако врло добро познат и Шеј Гилџис-Александер, који је у исто време кад и МилошТеодосић наступао за Лос Анђелес Клиперсе. Српски кошаркаш је, као што је добро познато, напустио НБА лигу због повреде која га је дуго мучила, док је Американац прешао у Оклахому где је просечно бележио 10,8 поена по сусрету.

А на све треба додати да ће састав Канаде са клупе предводити Ник Нурс, који је минуле сезоне освојио прстен са Торонто Рапторсима. Дакле, биће све само не лако против „дивова са севера“.

ЦЕНТРИ: Кем Бирч (Орландо), Крис Бучер (Торонто), Брендон Кларк (Мемфис), Тристан Томпсон (Кливленд)

КРИЛА: Оше Брисет (Сиракуз), Дилон Брукс (Мемфис), Арон Дорнекамп (Валенсија), Мелвин Еџим (Уникс), Мфионду Кабенгеле (Лос Анђелес Клиперс), Треј Лајлс (Сан Антонио Спарс), Кели Олиник (Мајами), Двајт Пауел (Далас), Томас Скраб (Варезе), Мариал Шајок (Филаделфија), Кајл Вилтјер (Уникаха)

БЕКОВИ: Никил Александер-Вокер (Њу Орлеанс), Ар Џеј Барет (Њујорк Никс), Арон Бест (Лудвигсбург), Лугенц Дорт (Оклахома), Шеј Гилџис-Александер (Оклахома), Брејди Хеслип (Истанбул ББ), Кори Џозеф (Сакраменто), Наз Митру-Лонг (Солт Лејк Сити Старс), Џамал Мареј (Денвер), Ендру Нембхард (Флорида Гејторс), Кевин Пенгос (Барселона), Фил Скраб (Зенит), Енди Ротинс (Бахчешир), Ник Стаускас (Кливленд)

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ахаххq

17.07.2019 16:03

Смијешан састав

ОДГОВОРИТЕ