Moćni Kanađani za SP!

Jokićev saigrač na vrhu liste, Vigins van sastava! Mesto u timu našao i treći pik sa ovogodišnjeg NBA drafta.

Košarka 17.07.2019 | 16:33
Moćni Kanađani za SP!
Favoriti iz senke. Neko ko može da ode sve do samog kraja. Upravo to je reprezentacija Kanade, koja je danas saopštila širi spisak igrača na koje računa za predstojeći kamp, koji će predstavljati pripremu za Mundobasket koji krajem avgusta počinje u Kini. Na njemu se trenutno nalazi 29 igrača, a prvi rez će biti napravljen vrlo brzo.

Najveće iznenađenje svakako predstavlja izostanak Endrua Viginsa sa spiska. Košarkaš Minesote još od 2015. godine nije nastupio za nacionalni sastav, pa se njegov post ove godine samo dodatno produžava.

Ipak, pogled na listu govori da će imati sasvim dostojnu zamenu. Kada se na listi nalaze igrači kao što su Kevin Pengos iz Barselone, Kajl Viltjer iz Unikahe, Tristan Tompson iz Klivlend Kavalirsa, Kem Birč iz Orlanda, Aron Dornekamp iz Valensije, te Brendon Klark iz Memfisa, sastav svakako zaslužuje ogromno poštovanje. Zanimljiv dodatak su i braća Skrab, Tomas i Fil, od kojih prvi nastupa za Vareze, dok je drugi član Zenita.

Najveća zvezda ovog kanadskog sastava će definitivno biti Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića iz prethodne sezone u Denver Nagetsima. Mnoge oči naravno biće uprte i u Ar Džej Bareta, koji je pre samo mesec dana bio izabran kao treći pik na NBA draftu od strane Njujork Niksa. Ovaj momak je minule sezone dominirao za Djuk tokom čuvenog Martovskog ludila. Naravno, ne sme se zaboraviti ni Keli Olinikkoji je imao sasvim solidnu sezonu Majamiju gde je u proseku dolazio do tačno 10 poena po utakmici.

Našoj javnosti je svakako vrlo dobro poznat i Šej Gildžis-Aleksander, koji je u isto vreme kad i MilošTeodosić nastupao za Los Anđeles Kliperse. Srpski košarkaš je, kao što je dobro poznato, napustio NBA ligu zbog povrede koja ga je dugo mučila, dok je Amerikanac prešao u Oklahomu gde je prosečno beležio 10,8 poena po susretu.

A na sve treba dodati da će sastav Kanade sa klupe predvoditi Nik Nurs, koji je minule sezone osvojio prsten sa Toronto Raptorsima. Dakle, biće sve samo ne lako protiv „divova sa severa“.

CENTRI: Kem Birč (Orlando), Kris Bučer (Toronto), Brendon Klark (Memfis), Tristan Tompson (Klivlend)

KRILA: Oše Briset (Sirakuz), Dilon Bruks (Memfis), Aron Dornekamp (Valensija), Melvin Edžim (Uniks), Mfiondu Kabengele (Los Anđeles Klipers), Trej Lajls (San Antonio Spars), Keli Olinik (Majami), Dvajt Pauel (Dalas), Tomas Skrab (Vareze), Marial Šajok (Filadelfija), Kajl Viltjer (Unikaha)

BEKOVI: Nikil Aleksander-Voker (Nju Orleans), Ar Džej Baret (Njujork Niks), Aron Best (Ludvigsburg), Lugenc Dort (Oklahoma), Šej Gildžis-Aleksander (Oklahoma), Brejdi Heslip (Istanbul BB), Kori Džozef (Sakramento), Naz Mitru-Long (Solt Lejk Siti Stars), Džamal Marej (Denver), Endru Nembhard (Florida Gejtors), Kevin Pengos (Barselona), Fil Skrab (Zenit), Endi Rotins (Bahčešir), Nik Stauskas (Klivlend)

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ahahhq

17.07.2019 16:03

Smiješan sastav

ODGOVORITE