ЛЕ: Чука прошла моћно - 5:0! Сада игра за историју!

"Брђани" убедљиво савладали Банантс и у реваншу. Укупан резултат двомеча је великих 8:0.  Чука петардом послала Банантс у историју, следећи је Молде! Сјајни Тедић, првенац Бирманчевића. . .

Фудбал 16.07.2019 | 19:17
ЛЕ: Чука прошла моћно - 5:0! Сада игра за историју!
После убедљивих "3:0" са Бановог брда, Чукарички је у реваншу био још прецизнији и бољи.

Екипа Александра Веселиновића декласирала је јерменског домаћина и убедљивом победом у Јеревану заказала свој двомеч против Молдеа, кога би само сензација избацила из Европе после победе 7:1 у првом мечу.

Чука ће у 2. колу играти за историјски пролаз, јер никад није прескочила две препреке у Европи.

БАНАНТС - ЧУКАРИЧКИ 0:5 (0:2)

Најкраће речено, апсолутно све је функционисало је одлично "нашпановаој" игри српског представника. Приступ, концентрација, напад, одбрана, па чак и голман Немања Белић, који је при резултату 0:5 одличним парадама спречавао домаће да се бар "упишу".

Одлични офанзивац Лука Стојановић је "начео" и "довршио" противника (у 3. и 75. минуту). Мрежу је после њега затресао центарфор Слободан Тедић, ударцем после одбитка у 31. минуту. Био је то његов трећи гол у овим квалификацијама.

У другом делу утакмице, стрелац је био и поново запажени резервиста Вељко Бирманчевић, који је у 71. минуту искористио зицер "један на један", па потом изнудио пенал, који је Стојановић искористио да заокружи убедљиви тријумф.

Оправдавши улогу великог фаворита, "брђани" су постали други српски тим у наредној фази такмичења, у којој ће се у Лигу Европе укључити Партизан. 

Будимо сасвим реални, па закажимо почетак дуела Чуке и Молдеа (који ће "оверити" пласман у четвртак) за предвиђене датуме другог кола - 25. јул и 1. август.

Рутинска операција. Није много ни болело. Сву наду коју је Банантс имао Чукарички му је ишчупао из главе после само 155 секунди игре. Тачно толико било је довољно Слободану Тедићу и Луки Стојановићу да голом у гостима избришу питање проласка у другу рунду квалификација за Лигу Европе. Све после тога може се сврстати под ревијалну утакмицу. За крај сурових 5:0 као охрабрење пред много изазовнији двомеч са норвешким Молдеом.

Банантс то просто није био, укупних 0:8 све говори. Најубедљивија европска победа у историји Чукаричког. И први пут да су Брђани коло прошли са две победе.

А деловао је да би, да није било дечијег жамора на симпатичном стадиону у Јеревану, било још горе по Банантс. Тај водећи гол Стојановића, на луцидан пас Тедића већ у трећем минуту, био је само увод у дебакл Банантса, који је вечерас одиграо последњу утакмицу под тим именом, пошто му од 1. августа следује потпуни “рибрендинг”. Да су прошли даље, Јермени би морали да се стрпе. Али већ после тог првог гола Банантсу је било потребно чак пет. А и један је био много.

Достојанство је додуше гурало Јермене напред још неких 20-ак минута, желели су домаћини по сваку цену да бар поготком обрадују око 2.500 навијача на симпатичном стадиону у Јеревану, школарци на трибинама вриштали су и скакали на сваку шансу – а било их је пред голом Немање Белића много више него на Бановом брду – али тај први гол Чуке је суштински отклонио сваку резултатску неизвесност, мада је Банантс на махове, фрустриран сопственом немоћи, дизао интензитет игре на границу спортског.

Није наравно било лако Чукиним играчима из себе извуку максимум. И нису се вероватно испунила надања шефа Александра Веселиновића да се већ колико вечерас исправе неки дефанзивни пропусти из првог меча – овог је пута Белић чак и имао шта да ради – али је посао обављен. Уверљиво. Да не остави никакву дилему ко је овде бољи тим.

Друга ће већ прича бити у наредном двомечу, кад ће Чукарички извесно на Молде, лидера норвешког првенства, који је у првом колу декласирао Рејкјавик са 7:1. Мораће тада Брђани да буду много обазривији, да кад крену у висок пресинг не дозволе противнику да у пуном трку излеће на последњу линију, да сузе простор за центаршутве пре свега са Чукине леве стране, али све те ситне замерке са данашњег меча ипак су прихватљиве с обзиром на то како се резултат одвијао.

А како су минути пролазили Чука је некако и успела да чује Веселиновићев савет са клупе – упорно га је понављао и пре меча – да резултат треба заборавити и све време играти као да је 0:0. До краја полувремена предност је дуплирана након што је Стефан Ковач фином лоптом на десном крилу проиграо Милутина Видосављевића, он је гађао Тедића, који је био концетрисан да после одложене лопте за Стојановића сачека одбитак и спакује га у мрежу Банантса за 2:0.Тај отпор који је Банантс на моменте и приказивао између два прва гола – похвале за штоперски тандем Пушкарић/Шапић што је све похватао – ишчезао је када је почетком другог полувремена Чука развила ону пас игром којом нас је импресионирала на Бановом брду. А да све зачини и минијатура Луке Луковића, који је мангупски прошао поред Вахага Ајвазјана и малтене из мртвог угла матирао голмана Анатолија Ајвазова.

На крају, тек да потврди одличан утисак са првог меча, дневна доза Вељка Бирманчевића. Првенац у Чукином дресу, мада би за ту част морао да плати вечеру Видосављевићу који му је послао савршен пас у празан простор. Потом и изнуђен пенал после дриблинга, тада је Видосављевић био мало разочаран, пошто је желео да он изведе најстрожу казну, али му је Стојановић показао да Веселиновић инсистира да то уради старији колега. И на 4:0 морало се понашати као да је 0:0. Стојановић је донео и тај пети гол, а са две феноменалне параде у финишу меча место у овом извештају заслужио је и голман Немања Белић.

Охрабујући почетак европске сезоне за Чукарички. И више него. Само да се после оваквог увода брзо не задовоље. Јер има ту потенцијала за много више. А то више доћи ће већ кроз седам дана. Молде.

БАНАНТС – ЧУКАРИЧКИ 0:5 (0:2)
/Стојановић 3, 75пен, Тедић 31, Луковић 49, Бирманчевић 71/

Стадион: Банантса, Јереван
Гледалаца: 2.500.
Судија: Јанис Пападопулос (Грчка)

Банантс (4-3-3): Ајрапетјан – Ајвазјан, Кподо, Воскањан, Петросјан – Барегамјан (од 60. Кобзар), Камара, Дашјан – Мелкоњан, Глишић (од 73. Синијавски), Станојевић (од 46. Хакобјан).

Чукарички (4-1-4-1):  Белић – Ћирковић, Ковач, Пушкарић (од 73. Каменовић), Богосавац – Доцић (од 60. Ђорђевић) – Видосављевић, Доцић, Стојановић, Луковић – Тедић (од 53. Бирманчевић).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: ФК Чукарички

Коментари / 0

Оставите коментар