Ко најбоље пролази на фудбалској пијаци?

Бројке не лажу. . .  А може и овако - ко најпаметније послује?

Фудбал 16.07.2019 | 23:50
Ко најбоље пролази на фудбалској пијаци?
Пре неколико дана писали смо о томе како је Барселона пробила цифру од МИЛИЈАРДУ евра потрошених на појачања у последњих пет година. Каталонци су захваљујући куповини Антоана Гризмана прескочили Манчестер Сити, који је био лидер на овој листи, па су сада суверени "владари" међу највећим трошаџијама. А могли би и да се учврсте на трону уколико се обистине спекулације да ће се Нејмар вратити на Камп Ноу. 

Али нећемо сада о спекулацијама. Када смо писали о Барсиној милијарди успут смо поменули и неке од клубова који су највише зарадили, сада вам доносимо листу десет "предузећа" с најбољом зарадом од продаје играча. За пресек је такође узет период од 2014. до данас. 

И ево како би та ранг листа изгледала:



Из приложеног се види да је највећи приход остварио Монако, понајвише захваљујући трансферу Килијана Мбапеа, али и осталих сјајних играча из оне генерација која је стигла до полуфинала Лиге шампиона. Ипак, када приходе упоредимо са утрошеним новцем долазимо до податка да су само Дортмунд, Бенфика и Рома у плусу. Ако ћемо по томе, далеко најбоље послује Бенфика, чија чиста зарада од посла на пијаци износи преко пола милијарде евра!  

Подсетимо се и листе највећих трошаџија. Међу њма далеко најлошије пословање имају два манчестерска клуба и поменута Барселона. С тим што је Барса ипак зарадила више од продаје него Сити и Јунајтед заједно...



Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Генерал

17.07.2019 06:36

Па сто за 2014. Ваљда је сада 2019 :) хттпс://www.трансфермаркт.цо.ук/статистик/еиннахменаусгабен

ОДГОВОРИТЕ