Ko najbolje prolazi na fudbalskoj pijaci?

Brojke ne lažu. . .  A može i ovako - ko najpametnije posluje?

Fudbal 16.07.2019 | 23:50
Ko najbolje prolazi na fudbalskoj pijaci?
Pre nekoliko dana pisali smo o tome kako je Barselona probila cifru od MILIJARDU evra potrošenih na pojačanja u poslednjih pet godina. Katalonci su zahvaljujući kupovini Antoana Grizmana preskočili Mančester Siti, koji je bio lider na ovoj listi, pa su sada suvereni "vladari" među najvećim trošadžijama. A mogli bi i da se učvrste na tronu ukoliko se obistine spekulacije da će se Nejmar vratiti na Kamp Nou. 

Ali nećemo sada o spekulacijama. Kada smo pisali o Barsinoj milijardi usput smo pomenuli i neke od klubova koji su najviše zaradili, sada vam donosimo listu deset "preduzeća" s najboljom zaradom od prodaje igrača. Za presek je takođe uzet period od 2014. do danas. 

I evo kako bi ta rang lista izgledala:



Iz priloženog se vidi da je najveći prihod ostvario Monako, ponajviše zahvaljujući transferu Kilijana Mbapea, ali i ostalih sjajnih igrača iz one generacija koja je stigla do polufinala Lige šampiona. Ipak, kada prihode uporedimo sa utrošenim novcem dolazimo do podatka da su samo Dortmund, Benfika i Roma u plusu. Ako ćemo po tome, daleko najbolje posluje Benfika, čija čista zarada od posla na pijaci iznosi preko pola milijarde evra!  

Podsetimo se i liste najvećih trošadžija. Među njma daleko najlošije poslovanje imaju dva mančesterska kluba i pomenuta Barselona. S tim što je Barsa ipak zaradila više od prodaje nego Siti i Junajted zajedno...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

General

17.07.2019 06:36

Pa sto za 2014. Valjda je sada 2019 :) https://www.transfermarkt.co.uk/statistik/einnahmenausgaben

ODGOVORITE