ПСЖ представио Дијалоа!

Тухелова опција Б. . .

Фудбал 17.07.2019 | 12:26
ПСЖ представио Дијалоа!
Било је само питање тренутка када ће Пари Сен Жермен представити ново, треће велико појачање ове сезоне. После Пабла Сарабије и Андера Ерере Свеци су довели штопера Абдуа Дијалоа, доскорашњег капитена младе репрезентације Француске. 

Овај трансфер уговорен је још пре два дана, након што је тренер Дортмунда Лусијан Фавра обавио разговор са 23-годишњим дефанзивцем и саопштио му да после доласка Матса Хумелса не може да му гарантује озбиљну минутажу у предстојећој сезони. Брзо је успостављен контакт са Парижанима који су извисили за Матијса де Лихта и нису желели превише да рирзикују. Искеширали су 32.000.000 евра, колико је Борусија потзраживала, и посао је експресно завршен. 

Дијало је потисао на пет година.  

Тухел се определио за играча ког врло добро познаје и чије техничке и тактичке способности врло цени. Дијало је током прошле сезоне показао да по потреби може да игра и бека, а како се поливалентност у модерном фудбалу изузетно цени, немачки стручњак није желео да пропусти ову шансу. И сам играч одушевљен је приликом која му се у казала - да заигра у најбољем француском тиму, пре свега јер је за наредну годину пред себе ставио задатак да дебитује за сениорску селекцију Француске. А то ћему, проценили су његови саветници, бити лакше уколико буде играо у домаћој лиги и уколико буде редовно на терену. 

Абду Дијало каријеру је почео у Монаку, међутим у Лиги 1 одиграо је свега 10 утакмица. Није се наиграо ни у белгијском Варегему, да би за годину дана у Мајнцу његова цена вртоглаво скочила. Дортмунд га је купио прошлог лета за 28.000.000 евра. 

Сада је време за повратак у домовину. За ново доказивање међу својима. 

"Велика ми је част што сам постао део клуба као што је ПСЖ. Увек сам говорио да ми се овај пројекат допада. Зато је ово велики корак у мојој каријери. Даћу све што могу и умем за мој нови тим. Имам велике амбиције, баш као и ПСЖ", казао је Дијало након што је представљен на Парку принчева. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар