PSŽ predstavio Dijaloa!

Tuhelova opcija B. . .

Fudbal 17.07.2019 | 12:26
PSŽ predstavio Dijaloa!
Bilo je samo pitanje trenutka kada će Pari Sen Žermen predstaviti novo, treće veliko pojačanje ove sezone. Posle Pabla Sarabije i Andera Erere Sveci su doveli štopera Abdua Dijaloa, doskorašnjeg kapitena mlade reprezentacije Francuske. 

Ovaj transfer ugovoren je još pre dva dana, nakon što je trener Dortmunda Lusijan Favra obavio razgovor sa 23-godišnjim defanzivcem i saopštio mu da posle dolaska Matsa Humelsa ne može da mu garantuje ozbiljnu minutažu u predstojećoj sezoni. Brzo je uspostavljen kontakt sa Parižanima koji su izvisili za Matijsa de Lihta i nisu želeli previše da rirzikuju. Iskeširali su 32.000.000 evra, koliko je Borusija potzraživala, i posao je ekspresno završen. 

Dijalo je potisao na pet godina.  

Tuhel se opredelio za igrača kog vrlo dobro poznaje i čije tehničke i taktičke sposobnosti vrlo ceni. Dijalo je tokom prošle sezone pokazao da po potrebi može da igra i beka, a kako se polivalentnost u modernom fudbalu izuzetno ceni, nemački stručnjak nije želeo da propusti ovu šansu. I sam igrač oduševljen je prilikom koja mu se u kazala - da zaigra u najboljem francuskom timu, pre svega jer je za narednu godinu pred sebe stavio zadatak da debituje za seniorsku selekciju Francuske. A to ćemu, procenili su njegovi savetnici, biti lakše ukoliko bude igrao u domaćoj ligi i ukoliko bude redovno na terenu. 

Abdu Dijalo karijeru je počeo u Monaku, međutim u Ligi 1 odigrao je svega 10 utakmica. Nije se naigrao ni u belgijskom Varegemu, da bi za godinu dana u Majncu njegova cena vrtoglavo skočila. Dortmund ga je kupio prošlog leta za 28.000.000 evra. 

Sada je vreme za povratak u domovinu. Za novo dokazivanje među svojima. 

"Velika mi je čast što sam postao deo kluba kao što je PSŽ. Uvek sam govorio da mi se ovaj projekat dopada. Zato je ovo veliki korak u mojoj karijeri. Daću sve što mogu i umem za moj novi tim. Imam velike ambicije, baš kao i PSŽ", kazao je Dijalo nakon što je predstavljen na Parku prinčeva. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar