"Рафа је навијао за Новака против Роџера!"

Бивши тренер Шпанца открио да је он подржавао српског тенисера у финалу Вимблдона против Роџера Федерера.

Тенис 17.07.2019 | 12:07
"Рафа је навијао за Новака против Роџера!"
Рафаел Надал навијао је за Новака Ђоковића у финалу овогодишњег Вимблдона против Роџера Федерера, открио је његов стриц и бивши тренер Тони Надал.

Тони Надал је образложио да је тенисер са Мајорке био на страни српског аса како Федерер не би одмакао са гренд слем трофејима.

"У интересу Рафаела било је да Ђоковић побиједи. Сада су сва тројица близу по најзначајнијим трофејима", рекао је Тони Надал за шпанске медије.

Ђоковић је побиједио Федерера 3:2 у сетовима и освојио пети трофеј на Вимблдону, а укупно 16 гренд слем пехар.

Испред њега су Надал са 16 трофеја и рекордер Федерер који је освојио 20 гренд слем пехара у каријери.

Тони је објаснио и како је Федерер пропустио велику прилику да успјешно заврши посао, а није искористио ни двије меч лопте.

"Све је било на Роџеровој страни, а онда је срљао и желио да заврши кључни поен пребрзо. Можда му је у том тренутку недостајао повик из бокса да то не ради тако", рекао је Тони Надал који је дуго година био Рафин тренер.

Искусни тениски стручњак упитан је и за прогнозу наредног гренд слема, УС Опена.

"Ђоковић је фаворит јер је ушао у мини серију освајањем два гренд слема у низу - Аустралијан Опена и Вимблдона, али и Рафа је у доброј форми, и ту је тик иза њега послије побједа на Ролан Гаросу и прије тога у Риму".

УС Опен, посљедњи гренд слем сезоне, на програму је од 26. августа до 8. септембра, а титулу, као и у Лондону, брани Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар