"Rafa je navijao za Novaka protiv Rodžera!"

Bivši trener Španca otkrio da je on podržavao srpskog tenisera u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera.

Tenis 17.07.2019 | 12:07
"Rafa je navijao za Novaka protiv Rodžera!"
Rafael Nadal navijao je za Novaka Đokovića u finalu ovogodišnjeg Vimbldona protiv Rodžera Federera, otkrio je njegov stric i bivši trener Toni Nadal.

Toni Nadal je obrazložio da je teniser sa Majorke bio na strani srpskog asa kako Federer ne bi odmakao sa grend slem trofejima.

"U interesu Rafaela bilo je da Đoković pobijedi. Sada su sva trojica blizu po najznačajnijim trofejima", rekao je Toni Nadal za španske medije.

Đoković je pobijedio Federera 3:2 u setovima i osvojio peti trofej na Vimbldonu, a ukupno 16 grend slem pehar.

Ispred njega su Nadal sa 16 trofeja i rekorder Federer koji je osvojio 20 grend slem pehara u karijeri.

Toni je objasnio i kako je Federer propustio veliku priliku da uspješno završi posao, a nije iskoristio ni dvije meč lopte.

"Sve je bilo na Rodžerovoj strani, a onda je srljao i želio da završi ključni poen prebrzo. Možda mu je u tom trenutku nedostajao povik iz boksa da to ne radi tako", rekao je Toni Nadal koji je dugo godina bio Rafin trener.

Iskusni teniski stručnjak upitan je i za prognozu narednog grend slema, US Opena.

"Đoković je favorit jer je ušao u mini seriju osvajanjem dva grend slema u nizu - Australijan Opena i Vimbldona, ali i Rafa je u dobroj formi, i tu je tik iza njega poslije pobjeda na Rolan Garosu i prije toga u Rimu".

US Open, posljednji grend slem sezone, na programu je od 26. avgusta do 8. septembra, a titulu, kao i u Londonu, brani Đoković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar