Лејкерси или Клиперси, Двајту је свеједно!

"Не знам шта ће се догодити, али знам да волим Ел-Еј", рекао је ветеран, који се није пријатно растао са навијачима Лејкерса.

Кошарка 17.07.2019 | 13:23
Лејкерси или Клиперси, Двајту је свеједно!
Двајт Хауард (33) провео је у Лос Анђелесу једну сезону, прилично неуспешну, завршену не баш пријатним растанком ни са Кобијем Брајантом, ни са публиком у "Стејплс центру", баш као што нису пријатни били ни његови први сусрети са Лејкерсима после трејда у Хјустон Рокетсе.

Шест година касније, након што је наступао и за Атланта Хоксе, Шарлот Хорнетсе и Вашингтон Визардсе, "Супермен" се прилично отворено и директно понудио генералном менаџеру Лејкерса, Робу Пелинки, који и даље склапа састав Леброну Џејмсу и Ентонију Дејвису за сезону 2019/20.

Уколико Пелинка остане незаинтересован за услуге једног од преосталих слободних агената на тржишту, Хауард неће имати ништа против да заигра са Клиперсе заједно са Кавајом Ленардом, Полом Џорџом и осталима.

Укратко - чека позив са обале Пацифика.

"Не знам шта ће се догодити, али знам да волим Ел-Еј. 'Стејплс центар' ће да 'пуца' следеће сезоне. Када сам играо тамо 'пуцало' је свако вече. Атмосфера је била луда, не само када играју Лејкерси, већ и Клиперси", присећао се први пик са драфта 2004. прве и последње сезоне у Лос Анђелесу.

У жуто-љубичастом дресу бележио је просечно 17,1 поен и 12,4 скока, што је било слабије него у његовој најбољој сезони у Меџику (20,7 поена, 14,2 скока), али осетно боље од просека из претходне сезоне у Визардсима (12,8 поена, 9,2 скокова). Хауард је наступио само девет пута за Вашингтон.

После осам година у Орландо Меџику, који је 2009. повео до великог финала и изгубио управо од Лејкерса, Хауард се 2012. заједно са двоструким МВП играчем, Стивом Нешом из Финикс Санса, придружио Брајанту у Лос Анђелесу, али... Ствари су брзо кренуле по злу.

Овај "супер тим" генералног менаџера Мича Купчака коштао је тренера Мајка Брауна посла веома брзо, а мало се променило када је на клупу сео Мајк Д'Антони. Сан Антонио Спарси "пометлали" су Лејкерсе у првој рунди, након што је Брајант у 80. утакмици лигашког дела покидао Ахилову тетиву, али слободним бацањима донео екипи победу која је гарантовала пласман у плеј-оф.

Хауард је трејдован у Рокетсе, касније је чак био на граници туче са Брајантом, али изгледа да је заборавио какав је третман имао код публике у "Стејплсу" у претходних шест сезона.

"Клиперси су увек сматрани као 'млађи брат' Лејкерса, али њихов рад се исплаћује. Одлучили су да устану и супротставе се, да буду другачији и због тога су се одрекли темеља своје организације, Криса Пола, Блејка Грифина и Деандреа Џордана. Све што је Док Риверс потом урадио је било величанствено", говорио је Хауард у интервјуу за "Тхе Лос Ангелес Тимес".

Амерички медији некадашњег Ол-стар играча и најбољег дефанзивца лиге доводе у везу пре са Клиперсима него Лејкерсима, а наводно су за њега заинтересовани и свргнути шампиони, Голден Стејт Вориорси.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар