Партизан промијенио стратегију...

Нема више дугих лопти, сад „давимо“ ривала! Оцена Огњена Ожеговића и очекивања повратника међу црно-беле са позајмице, у сусрет новој сезони.

Фудбал 17.07.2019 | 09:54
Партизан промијенио стратегију...
Нова сезона, нови стручни штаб, нови модел игре. Тако Партизан, пред почетак такмичења, види ОгњенОжеговић, уверен да ће под палицом Сава Милошевића црно-бели играти уочљиво другачије него што је био случај код Мирослава Ђукића и Зорана Мирковића.

Код првог су, додуше, презимили у Европи први пут после 12 година, код другог нису имали тај бонус, да покрију серију грешака у првенству, али код садашњег тренера, бар се тако надају у Хумској 1, могли би да ураде оно што нису у две везане сезоне. Да побеђују у серијама, јер је то једини предуслов за шампионско славље, маја 2020. године.

Тај пехар опсесија је свих у клубу, омогућава лакшу проходност до групне фазе УЕФА такмичења, подиже цену играча, враћа навијаче на трибине, а све се то може искључиво трјумфима од старта.

„Не могу да кажем да смо направили тим за не знам шта, али ме радује што је Партизан скроз променио стратегију. Више неће играти дуге лопте, неће прескакати игру, цела идеја је усмерена на чување лопте, посед, “тика-таку”, објашњава МОЗЗАРТ Спорту Огњен Ожеговић.

Повратник са позајмице руском Арсеналу истиче да су се током припрема у Словенији видели обриси тог новог Парног ваљка.

„Све што причам показало се против Борода. Иако су Французи играли у комбинованом тиму, тек два дана после почетка припрема, пресинговали су нашу одбрану десет минута, али кад су видели да не могу да узму лопту – стали су. То ме радује, тим изгледа све боље, усвајамо захтеве струке. Последње две сезоне Партизан није играо такав фудбал, а сад ће “давити” противника свих 90 минута поседом, што навијачи траже и воле“.

У таквој поставци до изражаја би требало да дођу нападачи.

„Поменута оријентација ће нам олакшати игру, нападачима остаје само да буду концентрисани на завршницу, ради се све да се шпицевима припреми шанса или да иде „један на један“ са голманом или да буде центаршут с бока, тако што се тражи да неко од нас нападне на првој стативи“.

Партизан малтене не рачуна на Рикарда Гомеша, пројектованог за продају, што значи да од шпицева СавоМилошевић има на располагању само Огњена Ожеговића и Умара Садика. Како су текле припреме, можда је идеја, бар у почетку, да Србин буде стартер у суперлигашким, а Нигеријац да убацивањем из другог плана мучи одбрану ривала на европским мечевима. Или да се ротирају, зависно од учинка.

„Жеља ми је да будем први нападач Партизана. У тренутку кад сам минуле сезоне видео да то нисам, одмах сам тражио да напустим клуб, желео сам да одем, а сад мислим да могу да будем стартер. Уосталом, имам бољи однос са стручним штабом, а и кад будем и кад не будем први избор, ставићу се у службу тима. Ако играм, даћу све од себе да победимо. У супротном, бићу друг, пријатељ, саиграч“.

Наравно, свако прижељукује терен, сваког жуља клупа, па тако и 25-годишњи фудбалер сматра да заслужије већу шансу него лане.

„Незахвално је причати на начин да улазим с клупе целу сезону. Сутра ја да почнем, а Садик уђе у 60. минуту и постигне два гола – Умар игра следећу. Не могу бити први нападач целу сезону ако не будем у форми, а Нигеријац буде. Исто тако, шта ако Садика стане, а мене крене? Некад ће бити ситуација да заиграмо у тандему. Још нешто: прелазни рок је отворен, можда ће дочи трећи нападач, можда ћу ја отићи, па ће доћи двојица… Ко заслужи, нека игра. Не видим разлог зашто би се неко од нас двојице предао, а да сезона још није ни кренула. Никад нисам тражио протекцију, колико год сматрао да би требало да будем на терену. Ако је неко у бољој форми нормално да ће имати предност“.

Децидиран је Огњен Ожеговић по питању амбиција у новој сезони.

„Што се мене тиће задовољила би ме само титула. То је мој примарни циљ. Можда зато што сам већ играо групну фазу Лиге Европе, освојио сам и Куп Србије. Сматрам да у првенству можемо да направимо предност пре плеј-офа, где се не деле бодови. Ако разлика буде у нашу корист, лакше ће бити освојити титулу“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко Бабић

17.07.2019 10:00

Шесто мјесто у Србији би био успјех са оваквим тимом.Партизан ,добро скупи једанаест играча са руководствима из протеклих двадесет година.Што продају то подјеле а онда пусте причу како су им приоритет млади(бесплатни) играчи.И они што покупе по афричким резерватима.

ОДГОВОРИТЕ