Partizan promijenio strategiju...

Nema više dugih lopti, sad „davimo“ rivala! Ocena Ognjena Ožegovića i očekivanja povratnika među crno-bele sa pozajmice, u susret novoj sezoni.

Fudbal 17.07.2019 | 09:54
Partizan promijenio strategiju...
Nova sezona, novi stručni štab, novi model igre. Tako Partizan, pred početak takmičenja, vidi OgnjenOžegović, uveren da će pod palicom Sava Miloševića crno-beli igrati uočljivo drugačije nego što je bio slučaj kod Miroslava Đukića i Zorana Mirkovića.

Kod prvog su, doduše, prezimili u Evropi prvi put posle 12 godina, kod drugog nisu imali taj bonus, da pokriju seriju grešaka u prvenstvu, ali kod sadašnjeg trenera, bar se tako nadaju u Humskoj 1, mogli bi da urade ono što nisu u dve vezane sezone. Da pobeđuju u serijama, jer je to jedini preduslov za šampionsko slavlje, maja 2020. godine.

Taj pehar opsesija je svih u klubu, omogućava lakšu prohodnost do grupne faze UEFA takmičenja, podiže cenu igrača, vraća navijače na tribine, a sve se to može isključivo trjumfima od starta.

„Ne mogu da kažem da smo napravili tim za ne znam šta, ali me raduje što je Partizan skroz promenio strategiju. Više neće igrati duge lopte, neće preskakati igru, cela ideja je usmerena na čuvanje lopte, posed, “tika-taku”, objašnjava MOZZART Sportu Ognjen Ožegović.

Povratnik sa pozajmice ruskom Arsenalu ističe da su se tokom priprema u Sloveniji videli obrisi tog novog Parnog valjka.

„Sve što pričam pokazalo se protiv Boroda. Iako su Francuzi igrali u kombinovanom timu, tek dva dana posle početka priprema, presingovali su našu odbranu deset minuta, ali kad su videli da ne mogu da uzmu loptu – stali su. To me raduje, tim izgleda sve bolje, usvajamo zahteve struke. Poslednje dve sezone Partizan nije igrao takav fudbal, a sad će “daviti” protivnika svih 90 minuta posedom, što navijači traže i vole“.

U takvoj postavci do izražaja bi trebalo da dođu napadači.

„Pomenuta orijentacija će nam olakšati igru, napadačima ostaje samo da budu koncentrisani na završnicu, radi se sve da se špicevima pripremi šansa ili da ide „jedan na jedan“ sa golmanom ili da bude centaršut s boka, tako što se traži da neko od nas napadne na prvoj stativi“.

Partizan maltene ne računa na Rikarda Gomeša, projektovanog za prodaju, što znači da od špiceva SavoMilošević ima na raspolaganju samo Ognjena Ožegovića i Umara Sadika. Kako su tekle pripreme, možda je ideja, bar u početku, da Srbin bude starter u superligaškim, a Nigerijac da ubacivanjem iz drugog plana muči odbranu rivala na evropskim mečevima. Ili da se rotiraju, zavisno od učinka.

„Želja mi je da budem prvi napadač Partizana. U trenutku kad sam minule sezone video da to nisam, odmah sam tražio da napustim klub, želeo sam da odem, a sad mislim da mogu da budem starter. Uostalom, imam bolji odnos sa stručnim štabom, a i kad budem i kad ne budem prvi izbor, staviću se u službu tima. Ako igram, daću sve od sebe da pobedimo. U suprotnom, biću drug, prijatelj, saigrač“.

Naravno, svako priželjukuje teren, svakog žulja klupa, pa tako i 25-godišnji fudbaler smatra da zaslužije veću šansu nego lane.

„Nezahvalno je pričati na način da ulazim s klupe celu sezonu. Sutra ja da počnem, a Sadik uđe u 60. minutu i postigne dva gola – Umar igra sledeću. Ne mogu biti prvi napadač celu sezonu ako ne budem u formi, a Nigerijac bude. Isto tako, šta ako Sadika stane, a mene krene? Nekad će biti situacija da zaigramo u tandemu. Još nešto: prelazni rok je otvoren, možda će doči treći napadač, možda ću ja otići, pa će doći dvojica… Ko zasluži, neka igra. Ne vidim razlog zašto bi se neko od nas dvojice predao, a da sezona još nije ni krenula. Nikad nisam tražio protekciju, koliko god smatrao da bi trebalo da budem na terenu. Ako je neko u boljoj formi normalno da će imati prednost“.

Decidiran je Ognjen Ožegović po pitanju ambicija u novoj sezoni.

„Što se mene tiće zadovoljila bi me samo titula. To je moj primarni cilj. Možda zato što sam već igrao grupnu fazu Lige Evrope, osvojio sam i Kup Srbije. Smatram da u prvenstvu možemo da napravimo prednost pre plej-ofa, gde se ne dele bodovi. Ako razlika bude u našu korist, lakše će biti osvojiti titulu“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Partizan

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko Babić

17.07.2019 10:00

Šesto mjesto u Srbiji bi bio uspjeh sa ovakvim timom.Partizan ,dobro skupi jedanaest igrača sa rukovodstvima iz proteklih dvadeset godina.Što prodaju to podjele a onda puste priču kako su im prioritet mladi(besplatni) igrači.I oni što pokupe po afričkim rezervatima.

ODGOVORITE