Себаљос изабрао Арсенал!

Шпанац решио где ће!

Фудбал 17.07.2019 | 08:38
Себаљос изабрао Арсенал!
Дани Себаљос је један од најтраженијих играча не фудбалској пијаци, а најновије вести гласе да је шпански везиста изабрао наредну дестинацију.

Себаљос жели у Арсенал и само се чека зелено светло Реала. У питању би била позајмица…

Шпански везиста се одмах на почетку прелазног рока нашао на листи играча које је Зинедин Зидан одредио за продају. Зидан ни у првом мандату није био љубитељ Себаљоса и давао му је шансу на кашичицу, а ништа се није променило но по повратку Фрабцуза на клупу Меренгеса. Сигнал из Мадрида је одмах детектован у клубовима широм Европе, па су жељу за довођењем Себаљоса показали Тотенхем, Милан, Арсенал, Бетис…

После сјаних игара Шпанца на ЕП за младе репрезентације, у Мадриду су постали мало неодлучни и размишљали да га ипак задрже и пруже му другу шансу, али изгледа да је Зидан непопустив и да не види место за Себаљоса.

Миланови директори Малдини и Бобан су покушавали да издејствују позајмицу Себаљоса, али се играчу није свидела идеја о селидби у Италију. Звао га је лично и Маурисио Покетино и успео да га баци у размишљање. Звали су га и из Бетиса да се врати кући о чему је Шпанац дуго вагао, али на крају је кључни био позив УнајаЕмерија.

Шпански стратег на кормилу Арсенала је изгледа придобио поверење младот земљака, обећао му битну улогу у тиму, а и Арсеналу због ограниченог буџета одговара појачање попут Себаљоса на зајам.

Реалов везиста је после ЕП за младе добио одмор до 22. јула када би требало да се прикључли припремама Реала, а план је да пре тог датума реши клупски статус. Мадридски Ас јавља да је Себаљос изабрао Арсенал и сада се чека амин из Реала.

Краљевски клуб је до сада инсистирао на продаји или позајмици с обавезним откупом уговора и остаје да се види како ће реаговати на Арсеналову понуду са опцијом откупа. Или ће Мадриђани попустити и испунити жељу играчу, или ће се Арсенал обавезати на куповину младог Шпанца.

У сваком случају, Себаљос је на корак од трансфера у Арсенал.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар