Sebaljos izabrao Arsenal!

Španac rešio gde će!

Fudbal 17.07.2019 | 08:38
Sebaljos izabrao Arsenal!
Dani Sebaljos je jedan od najtraženijih igrača ne fudbalskoj pijaci, a najnovije vesti glase da je španski vezista izabrao narednu destinaciju.

Sebaljos želi u Arsenal i samo se čeka zeleno svetlo Reala. U pitanju bi bila pozajmica…

Španski vezista se odmah na početku prelaznog roka našao na listi igrača koje je Zinedin Zidan odredio za prodaju. Zidan ni u prvom mandatu nije bio ljubitelj Sebaljosa i davao mu je šansu na kašičicu, a ništa se nije promenilo no po povratku Frabcuza na klupu Merengesa. Signal iz Madrida je odmah detektovan u klubovima širom Evrope, pa su želju za dovođenjem Sebaljosa pokazali Totenhem, Milan, Arsenal, Betis…

Posle sjanih igara Španca na EP za mlade reprezentacije, u Madridu su postali malo neodlučni i razmišljali da ga ipak zadrže i pruže mu drugu šansu, ali izgleda da je Zidan nepopustiv i da ne vidi mesto za Sebaljosa.

Milanovi direktori Maldini i Boban su pokušavali da izdejstvuju pozajmicu Sebaljosa, ali se igraču nije svidela ideja o selidbi u Italiju. Zvao ga je lično i Maurisio Poketino i uspeo da ga baci u razmišljanje. Zvali su ga i iz Betisa da se vrati kući o čemu je Španac dugo vagao, ali na kraju je ključni bio poziv UnajaEmerija.

Španski strateg na kormilu Arsenala je izgleda pridobio poverenje mladot zemljaka, obećao mu bitnu ulogu u timu, a i Arsenalu zbog ograničenog budžeta odgovara pojačanje poput Sebaljosa na zajam.

Realov vezista je posle EP za mlade dobio odmor do 22. jula kada bi trebalo da se priključli pripremama Reala, a plan je da pre tog datuma reši klupski status. Madridski As javlja da je Sebaljos izabrao Arsenal i sada se čeka amin iz Reala.

Kraljevski klub je do sada insistirao na prodaji ili pozajmici s obaveznim otkupom ugovora i ostaje da se vidi kako će reagovati na Arsenalovu ponudu sa opcijom otkupa. Ili će Madriđani popustiti i ispuniti želju igraču, ili će se Arsenal obavezati na kupovinu mladog Španca.

U svakom slučaju, Sebaljos je na korak od transfera u Arsenal.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar