СП: Лакши тренинг за Делфине, Кореја припрема за Хелене!

После ремија са Црногорцима на старту Светског првенства, Србију очекује дуел да аутсајдером. У среду два дербија, Грчка – Црна Гора и Мађарска – Шпанија.

Остали спортови 17.07.2019 | 09:35
СП: Лакши тренинг за Делфине, Кореја припрема за Хелене!
Србија - Јужна Кореја први пут, победа већ уписана! Не би смело да буде никаквог изненађења у 2. колу Светског првенства у ватерполу. Утакмица против домаћина у среду од 13.30х (по средњеевропском времену).

После матине утакмице са Црном Гором и освојеног бода, репрезентативци Србије припремају се за меч 2. кола на Светском првенству.

Противник је домаћн - селекција Јужне Кореје што ће бити први дуел две екипе у историји. Јужна Кореја никада није играла са Светском првенству. И сада је учесник на основу домаћинства баш као и на Олимпијским играма 1988. године када је у Сеулу у ватерполу заузела последње место. 

Ова утакмица требало би да буде јачи тренинг за српски тим и припрема за најважнији меч у групи - против Грчке (петак, 19. јул од 9.30 сати по средњеевропском времену).

Свакако да никога не треба потцењивати, али резултат меча 1. кола Грчка - Јужна Кореја 26:3довољно говори о квалитету сутрашњег ривала.

"Утакмица је важна због Грчке. Иако је ривал слабији не сме да буде опуштања, не због резултата који није у питању већ због атмосфере и тензије која је приказана у дуелу са Црном Гором", каже Сава Ранђеловић.

Душан Мандић додаје: "Утакмицу ћемо наравно да победимо али је важан утисак".

Европски и олимпијски шампион почео је Светско првенство у Јужној Кореји ремијем (10:10) против Црне Горе, а изабранике селектора Дејана Савића у среду (13.30) очекује најлакши ривал на шампионату, нејаки домаћин Јужна Кореја.

Биће то лакши тренинг за српске ватерполисте. Победа од 20+ голова разлике се не доводи у питање. Кореја је у првом колу поражена од Грчке са 26:3, па је јасно да ће то бити неравноправна битка у базену. Савићће вероватно минутажу равноправно да расподели на свих 13 ватерполиста како би били свежи пред наставак шампионата.

У првом мечу најбољи су билии Страхиња Рашовић и Душан Мандић, који су постигли седам од 10 голова за Србију. Подмлађени Делфини показали су на старту да иако без седморице најбољих могу да се умешају у борбу за медаљу. Србија се никада досад није састала са Корејом која је најслабија селекција на планетарном шампионату.

Дуел Србије и Јужне Кореје је последњи меч дана, а пре тога ће Делфини помно да прате дуел Грчке и Црне Горе јер би та утакмица могла да покаже ко нам је главни кандидат за прво место у Групи А.

Хелени су увек у врху светског ватерпола. Окосницу селекције чине играчи европског вицешамампиона Олимпијакоса. Ту су Фунтулис, Коломвос, Влахопулос, Генидуниас, Гунас... Ајкуле предводи Александар Ивовић, играч Про Река, а од носилаца игре истичу се и искусни Драшко Бргуљан и Млађан Јановић. Грци имају улоги благог фаворита. Последња два меча су добили изабранике селектора Владимира Гојковића.

Хрватска је већ на старту убедљивим тријумфом против Аустралије показала зашто је први кандидат за злато и одбрану титуле од пре две године из Будимпеште. Селекција предвођена Маром Јоковићем и Андром Бушљеом би победом против САД изборила прво место у Групи Б и директан пласман у четвртфинале Светско првенства. Американце са клупе предводи некадашњи селектор Србије Дејан Удовичић.

Дерби дана у Групи Ц играју Мађарска и Шпанија, кандидати за медаље у Јужној Кореји. Наши северни суседи у последње време имају више успеха. Од пет последњих сусрета, Мађари су добили три, а два су завршена без победника.



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар