SP: Lakši trening za Delfine, Koreja priprema za Helene!

Posle remija sa Crnogorcima na startu Svetskog prvenstva, Srbiju očekuje duel da autsajderom. U sredu dva derbija, Grčka – Crna Gora i Mađarska – Španija.

Ostali sportovi 17.07.2019 | 09:35
SP: Lakši trening za Delfine, Koreja priprema za Helene!
Srbija - Južna Koreja prvi put, pobeda već upisana! Ne bi smelo da bude nikakvog iznenađenja u 2. kolu Svetskog prvenstva u vaterpolu. Utakmica protiv domaćina u sredu od 13.30h (po srednjeevropskom vremenu).

Posle matine utakmice sa Crnom Gorom i osvojenog boda, reprezentativci Srbije pripremaju se za meč 2. kola na Svetskom prvenstvu.

Protivnik je domaćn - selekcija Južne Koreje što će biti prvi duel dve ekipe u istoriji. Južna Koreja nikada nije igrala sa Svetskom prvenstvu. I sada je učesnik na osnovu domaćinstva baš kao i na Olimpijskim igrama 1988. godine kada je u Seulu u vaterpolu zauzela poslednje mesto. 

Ova utakmica trebalo bi da bude jači trening za srpski tim i priprema za najvažniji meč u grupi - protiv Grčke (petak, 19. jul od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu).

Svakako da nikoga ne treba potcenjivati, ali rezultat meča 1. kola Grčka - Južna Koreja 26:3dovoljno govori o kvalitetu sutrašnjeg rivala.

"Utakmica je važna zbog Grčke. Iako je rival slabiji ne sme da bude opuštanja, ne zbog rezultata koji nije u pitanju već zbog atmosfere i tenzije koja je prikazana u duelu sa Crnom Gorom", kaže Sava Ranđelović.

Dušan Mandić dodaje: "Utakmicu ćemo naravno da pobedimo ali je važan utisak".

Evropski i olimpijski šampion počeo je Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji remijem (10:10) protiv Crne Gore, a izabranike selektora Dejana Savića u sredu (13.30) očekuje najlakši rival na šampionatu, nejaki domaćin Južna Koreja.

Biće to lakši trening za srpske vaterpoliste. Pobeda od 20+ golova razlike se ne dovodi u pitanje. Koreja je u prvom kolu poražena od Grčke sa 26:3, pa je jasno da će to biti neravnopravna bitka u bazenu. Savićće verovatno minutažu ravnopravno da raspodeli na svih 13 vaterpolista kako bi bili sveži pred nastavak šampionata.

U prvom meču najbolji su bilii Strahinja Rašović i Dušan Mandić, koji su postigli sedam od 10 golova za Srbiju. Podmlađeni Delfini pokazali su na startu da iako bez sedmorice najboljih mogu da se umešaju u borbu za medalju. Srbija se nikada dosad nije sastala sa Korejom koja je najslabija selekcija na planetarnom šampionatu.

Duel Srbije i Južne Koreje je poslednji meč dana, a pre toga će Delfini pomno da prate duel Grčke i Crne Gore jer bi ta utakmica mogla da pokaže ko nam je glavni kandidat za prvo mesto u Grupi A.

Heleni su uvek u vrhu svetskog vaterpola. Okosnicu selekcije čine igrači evropskog vicešamampiona Olimpijakosa. Tu su Funtulis, Kolomvos, Vlahopulos, Genidunias, Gunas... Ajkule predvodi Aleksandar Ivović, igrač Pro Reka, a od nosilaca igre ističu se i iskusni Draško Brguljan i Mlađan Janović. Grci imaju ulogi blagog favorita. Poslednja dva meča su dobili izabranike selektora Vladimira Gojkovića.

Hrvatska je već na startu ubedljivim trijumfom protiv Australije pokazala zašto je prvi kandidat za zlato i odbranu titule od pre dve godine iz Budimpešte. Selekcija predvođena Marom Jokovićem i Androm Bušljeom bi pobedom protiv SAD izborila prvo mesto u Grupi B i direktan plasman u četvrtfinale Svetsko prvenstva. Amerikance sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić.

Derbi dana u Grupi C igraju Mađarska i Španija, kandidati za medalje u Južnoj Koreji. Naši severni susedi u poslednje vreme imaju više uspeha. Od pet poslednjih susreta, Mađari su dobili tri, a dva su završena bez pobednika.



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar