Ајнтрахт потврдио: Але у Лондону за 50.000.000 евра!

Ајнтрахт потврдио трансфер!

Фудбал 17.07.2019 | 08:00
Ајнтрахт потврдио: Але у Лондону за 50.000.000 евра!
Пуче трансфер бомба и у Источном Лондону!  

Вест Хем је договорио трансфер Себастијана Алеа из Ајнтрахта за 50.000.000 евра! Тачније, 45.000.000 фунти што је еквивалентно поменутој суми у еврима. Постао је најскупљи играч у историји лондонског клуба.

Француски нападач је већ на путу за Лондон, а Ајнтрајхт се огласио и званичним соаппштењем у којем је потврдио да је постигнут договор са Чекићарима.   
Да би се трансфер озваничио, потребно је још да Але у току дана успешно обави лекарске прегледе и да потом стави параф на петогодишњи уговор са лондонским клубом. Ајнтрахт је своје услове договорио, а Але је пристао на плату од скоро 7.000.000 евра по сезони.

Француз ће бити дуго чекано појачање Чекићара у нападу. Вест Хем је овог лета остао без Ендија Керолаи Лукаса Переза којима су истекли уговори, Марко Аранутовић је прешао у кинески Шангај СИПГ, а и ЧичаритоЕрнандез се налази на ивици трансфера. Било је јасно да је Вест Хему неопходно звучно појачање у шпицу.

Прва мета је од прошлог лета био Макси Гомез из Селте, али се он одлучио за Валенсију. Потом је Вест Хем тражио Гоназала Игуаина, али их је он одбио. Помињали су се и Александар Митровић, Андреа Белоти, Дуван Запата, Калум Вилсон и још нека имена, да би избор пао на Алеа. Прва понуда од 40.000.000 евра је одбијена у Франкфурту, али Немци нису могли да одбију ову другу. Поготово што су успели да издејствују да им Вест Хем чак 75 одсто обештећење исплати одмах, а остатак у ратама.

Але је дошао у Ајнтрахт пре две године из Утрехта за само 7.000.000 евра и оставио сјајан утисак. Формирао је сјајан тандем са Луком Јовићем који је немачки клуб довео до полуфинала Лиге Европе. Многи клубови су се интересовали за Алеа, али нико није послао овако уносну понуду као Вест Хем.

Ајнтрахт је већ од продаје Луке Јовића зарадио 40.000.000 евра, а са новцем од продаје Алеа ће моћи да изађе на тржиште и купи адекватне замене. Једна је већ стигла у виду Дејана Јовељића из Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар