Ajntraht potvrdio: Ale u Londonu za 50.000.000 evra!

Ajntraht potvrdio transfer!

Fudbal 17.07.2019 | 08:00
Ajntraht potvrdio: Ale u Londonu za 50.000.000 evra!
Puče transfer bomba i u Istočnom Londonu!  

Vest Hem je dogovorio transfer Sebastijana Alea iz Ajntrahta za 50.000.000 evra! Tačnije, 45.000.000 funti što je ekvivalentno pomenutoj sumi u evrima. Postao je najskuplji igrač u istoriji londonskog kluba.

Francuski napadač je već na putu za London, a Ajntrajht se oglasio i zvaničnim soappštenjem u kojem je potvrdio da je postignut dogovor sa Čekićarima.   
Da bi se transfer ozvaničio, potrebno je još da Ale u toku dana uspešno obavi lekarske preglede i da potom stavi paraf na petogodišnji ugovor sa londonskim klubom. Ajntraht je svoje uslove dogovorio, a Ale je pristao na platu od skoro 7.000.000 evra po sezoni.

Francuz će biti dugo čekano pojačanje Čekićara u napadu. Vest Hem je ovog leta ostao bez Endija Kerolai Lukasa Pereza kojima su istekli ugovori, Marko Aranutović je prešao u kineski Šangaj SIPG, a i ČičaritoErnandez se nalazi na ivici transfera. Bilo je jasno da je Vest Hemu neophodno zvučno pojačanje u špicu.

Prva meta je od prošlog leta bio Maksi Gomez iz Selte, ali se on odlučio za Valensiju. Potom je Vest Hem tražio Gonazala Iguaina, ali ih je on odbio. Pominjali su se i Aleksandar Mitrović, Andrea Beloti, Duvan Zapata, Kalum Vilson i još neka imena, da bi izbor pao na Alea. Prva ponuda od 40.000.000 evra je odbijena u Frankfurtu, ali Nemci nisu mogli da odbiju ovu drugu. Pogotovo što su uspeli da izdejstvuju da im Vest Hem čak 75 odsto obeštećenje isplati odmah, a ostatak u ratama.

Ale je došao u Ajntraht pre dve godine iz Utrehta za samo 7.000.000 evra i ostavio sjajan utisak. Formirao je sjajan tandem sa Lukom Jovićem koji je nemački klub doveo do polufinala Lige Evrope. Mnogi klubovi su se interesovali za Alea, ali niko nije poslao ovako unosnu ponudu kao Vest Hem.

Ajntraht je već od prodaje Luke Jovića zaradio 40.000.000 evra, a sa novcem od prodaje Alea će moći da izađe na tržište i kupi adekvatne zamene. Jedna je već stigla u vidu Dejana Joveljića iz Crvene zvezde.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar