Куп ЕХФ: Борац м:тел против Олимпијакоса!

Клубови из БиХ сазнали имена ривала у рукометним евро-такмичењима, Купу ЕХФ и Челенџ купу. Слога у Бјелорусији, Вогошћа против прошлогодишњег ривала Борца, литванске Швијесе.  ЕХФ Челенџ куп: Бјелоруси ривали добојској Слоги! Далеко путовање је пред рукометашима из Добоја. "Достојно ћемо представити Добој и Републику Српску у овом такмичењу", каже за МОНДО предсједник Слоге Војислав Рађа.

Остали спортови 16.07.2019 | 18:27
Куп ЕХФ: Борац м:тел против Олимпијакоса!
Рукометаши бањалучког Борца у првом колу Купа ЕХФ играће против грчког шампиона Олимпијакоса, одлучено је на данашњем жријебу који је одржан у Бечу.

"Црвено-плави" приликом жријеба нису били у групи повлаштених тимова, па су за ривала извукли једног од најјачих ривала.

"Грци су увијек незгодан противник. Знају играти рукомет, а у то смо се увјерили прије двадесетак година, када смо играли против Килкиса. Играли смо тада два веома тешка меча, са много повријеђених играча, с обзиром да Грци играју веома грубо. Али, ту смо да узвратимо истом мјером и покушамо проћи даље", рекао је за МОНДО Владимир Бранковић, директор Борца м:тел.

Први меч на распореду је 31. августа или 1. септембра у Атини, док је реванш сусрет заказан седам дана касније у Бањалуци.

"Тешко је у овом тренутку рећи нешто конкретније. Скаутираћемо им екипу, видјети како су одрадили прелазни рок, а сигурни смо да располажу с много новца, с обзиром да сарађују са фудбалским клубом. Свакако да нису ванземаљци, тако да идемо да се надигравамо с њима", додао је Бранковић.

Атињани су протекле двије сезоне освајали шампионску титулу и куп у Грчкој, а прошле сезоне елиминисани су у другом колу ЕХФ Купа од хрватског Нексеа.

Побједник дуела Борац м:тел - Олимпијакос у другом колу квалификација играће против румунске Политехнике из Темишвара (5/6. и 12/13. октобар).

ЕХФ ЧЕЛЕНЏ КУП

Ривале у другом колу ЕХФ Челенџ купа добили су Слога и Вогошћа.

Добојлије ће одмјерити снаге са бјелоруском Машеком, док ће Вогошћа играти против литванске Швијесе, клуба који је прошле године у истом такмичењу елиминисао бањалучки Борац.

Мечеви су на програму 5/6. октобра, односно 12/13. октобра. Трећи бх. представник, Грачаница, у такмичење се укључује од трећег кола, а ривала ће сазнати на жријебу 15. октобра.

ЕХФ Челенџ куп: Бјелоруси ривали добојској Слоги! Далеко путовање је пред рукометашима из Добоја. "Достојно ћемо представити Добој и Републику Српску у овом такмичењу", каже за МОНДО предсједник Слоге Војислав Рађа.

Добојска Слога у другом колу ЕХФ Челенџ купа играче против бјелоруске екипе Машека из Могиљева, одлучено је данашњим жријебом у Бечу.

Први меч 5. или 6. октобра игра се у Бјелорусији, док је реванш седам дана касније у Добоју.

Свакако да у Слоги не могу претјерано бити задовољни исходом жријеба, прије свега због удаљености ривала са којим ће играти, а самим тим и финансијских трошкова које ће клуб имати како би отпутовао у Бјелорусију.

"Морамо се упознати са противником, па је још рано доносити неке прогнозе у вези са резултатом. Можда смо могли добити неког ближег ривала, али жријеб је такав какав је. Спремићемо се што боље можемо у нади да ћемо изборити пласман у наредну рунду такмичења", истакао је за МОНДО Војислав Рађа, предсједник Добојлија.

Бањалучки Борац м:тел прошле сезоне за ривала у ЕХФ Челенџ купу имао је азербејџански Баку, са којим је успио постићи договор да оба меча буду одиграна у "Борику".

Рађа истиче да Слога вјероватно неће тражити такво рјешење.

ДАМЕ

Данас је одржано жријебање ЕХФ Челенџ купа и у женској конкуренцији. Хаџићи ће играти против Мадеире из Португалије, а Криваја са Макабијем из Тел Авива.

"Одржаћемо састанак Управе клуба, разговараћемо и са представницима града, па ћемо видјети. Није нам у интересу да играмо само у Добоју, тако да мислим да ћемо један меч играти у Бјелорусију, а један код нас, односно онако како је то жријебом одлучено."

Оно што је најважније, Слога се након вишегодишње паузе враћа у Европу.

"Слога има турбулентан период иза себе и колико-толико изашли смо из проблема који су нас задесили. Клуб се 99 одсто финансира из буџета града и врло је тешко за Добој у овом времену да одвоји средства да би клуб направио врхунске резултате. Ми смо успјели да се стабилизујемо, изборили смо мјесто у Европи и надам се да ћемо достојно представљати Добој и Републику Српску у овом такмичењу. Исто тако, вјерујем да ћемо и од републичких органа имати подршку, јер сматрам да је Слога то заслужила", закључио је први човјек Слоге.

Литванска Швијеса поново стиже у БиХ! Литванци, који су прошле сезоне гостовали бањалучком Борцу, у другом колу ЕХФ Челенџ купа сада ће играти против Вогошће.

Данашњим жријебом ЕХФ Челенџ купа одлучено је да рукометаши Вогошће у другом колу играју против литванске Швијесе, клуба који је прошле сезоне у осмини финала истог такмичења био ривал бањалучком Борцу.

"Црвено-плави" да су славили у оба меча, прво 29:16 у Вилњусу, а затим 23:22 у свом "Борику".

Први меч Вогошћа ће 5. октобра играти у Вилњусу, док је реванш седам дана касније.

"Можемо бити задовољни жријебом. Прошле сезоне Борац м:тел успио је, можемо тако рећи, лагано да их елиминише са двије побједе, тако да нам то даје за право да ћемо и ми проћи. Отежавајућа околност је да нас чека далеко путовање и велики трошкови, али ријешићемо и то", рекао је за МОНДО предсједник Вогошће Фетах Кадрић.

Први човјек Вогошћана увјерен је да ће све потребне информације добити од Бањалучана, што ће им и те како олакшати припрему овог двомеча.

"Противника у овом тренутку не познајемо. Покушаћемо од наших спортских пријатеља из Бањалуке да добијемо што више података, јер, иако то дјелује далеко, 5. октобар је близу. Врло брзо ће вријеме проћи, тако да морамо бити спремни", истакао је Кадрић, додавши да ће у клубу размислити да, зависно од калкулација трошкова, Литванцима понуде да обје утакмице буду одигране у Вогошћи или Вилњусу.

"Стање у бх. рукомету је нажалост такво да морамо размишљати и о цијенама путовања и свему осталом што иде уз то", закључио је Кадрић.

Додајмо и да је Слога из Добоја сазнала ривала. Биће то бјелоруска екипа Машека. Трећи бх. представник, Грачаница, у такмичење се укључује од трећег кола, а ривала ће сазнати на жријебу 15. октобра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несо

16.07.2019 22:50

Казе Радја да це достојно представити Рс, Јел Слога не представља БИХ као Вогосца и Борац?

ОДГОВОРИТЕ