''Алуминиј'': Истрага управа и одбора

Подсјећамо, један од закључака састанака везаних за судбину Алуминија је и тај да кривци за стање у предузећу морају одговарати, а то је и на прессици рекао и челник ХДЗ-а БиХ

Босна и Херцеговина 16.07.2019 | 17:11
''Алуминиј'': Истрага управа и одбора
''Жупанијско тужилаштво Мостар већ поступа у више случајева пријава и формираних предмета, а у вези подузећа Алуминиј д.д. Мостар, те одбацујемо све приговоре о политичком утицају на ово тужилаштво'', саопштено је из Канцеларије главног жупанијског тужиоца поводом, како се наводи, медијских саопштења и изјава датих с више адреса, удружења и појединаца Радиосарајево.ба.

''Поједини предмети су у овом тужилаштву формирани на темељу пријава запослених, чланова Синдиката, а неки су формирани и на темељу Извјештаја Финансијске полиције Ф БиХ и Удружења малих дионичара. Међу пријављенима се углавном налазе чланови пријашњих и садашњих управа и надзорних одбора друштва Алуминиј д.д. Мостар. Неки од ових предмета су у фази истраге, а на њима ради више тужилаца и поступање у овим предметима, због њихове сложености, захтијева дужи рад и провођење више истражних радњи, те одређених вјештачења'', наводи се у саопштењу.

Истиче се како се тренутно у раду у тужилаштву налази шест предмета, од којих су два предмета запримљена у посљедњих мјесец дана, а подносиоци ове двије пријаве су чланови Удружења малих дионичара Алуминија д.д. Мостар, док су у пет случајева предмети већ раније завршени, те су о њиховом исходу упознати подносиоци пријаве и оштећени.

''Тужилаштво ХНЖ, у складу са својим могућностима, поступа у свим горе наведеним предметима, те такође позива све субјекте (синдикат и др.) да тужилаштву доставе информације и доказе о евентуалним незаконитим радњама и њиховим починиоцима, како би тужилаштво провело свеобухватну истрагу и провјеру свих тих навода, те утврдило евентуалне починиоце тих казнених дјела'', наводи се у саопштењу.

Подсјећамо, један од закључака састанака везаних за судбину Алуминија је и тај да кривци за стање у предузећу морају одговарати, а то је и на пресконференцији рекао и челник ХДЗ-а БиХ рекавши како ће се истражити они који су извлачили новац из мостарске фабрике која је угашена прошле седмице.

(Радио Сарајево)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ХНЖ

16.07.2019 15:37

Тајно друство ПГЦ! Обецање лудом радовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објавио

16.07.2019 15:38

Страначка компанија Алуминиј је фамилијарно компанија ХДЗа коју годинама музу радници по 3000 КМ а директори 10000 и висе. Протјерали све Србе и Босњаке из Алуминија И ја да их жалим заболе ме дјон

ОДГОВОРИТЕ
Name

оп

16.07.2019 16:42

Није ти нико реко да залис, кад у босни зиви 70посто лопова

Name

Објавио

16.07.2019 19:18

Није Босна крива сто ми товимо лопове. До нас је друже. Нама када изађу Цовиц, Бакир и Додик са причом заштите виталних националних интереса ми свратимо од другостепена како је одговорио један другоме. А милиони већ у авионима, хеликоптерима и аутомобилима напуштају Босну на њиове рачуне док се ми глодјемо. Немислим ми како да их стрпао у затворе и окренемо сарадњи напретку и сигурности за нашу дјецу.

Name

Дамир

16.07.2019 23:57

Управо тако али немозе се јер су пиставили стит и како це њима да суде или да их хапсе њихови људи треба овдје тотална бликада дрзаве треба нама ифор и унпрофор са тенковима да хапси лопове и криминалце серем се ја на овакву дрзавУ а дрзава је нас свих народа

Name

Пендула

16.07.2019 15:42

Ово је требало урадити давно ,Цовиц склонио доказе везано за њега па сад као ево да се истрази .Вец видјено .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

16.07.2019 16:48

Каква истрага ста лупате МУП је њихова организација која слузи да затаска крадју кроз време које проведу у тој истрази Плацају вам 350 км пензију а казну за појас 100 км То могу трпити само коњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

16.07.2019 17:13

Мјесецно су милиони нестајали из ове фирме у дзепове ХДЗ и Драгана Цовица то сваки камен по Херцеговини зна, а само тузиластво цути ко кад су купљени "ПАПЦИ"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

16.07.2019 17:54

Истрага је покренута да се занетну трагови..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

16.07.2019 18:07

АКО БУДЕ ИОЛЕ НЕЗАВИСНА ИСТРАГА ЦОВИЦ БИ ПО СВЕМУ ТРЕБАО БИТИ ИЗА БРАВЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

16.07.2019 21:13

јебо вас алуминиј да је могао радити не би пропао

ОДГОВОРИТЕ