Број гладних у свијету у порасту

Број гладних у свијету у порасту је у апсолутним бројкама у 2018. години, наводе Уједињене нације у извјештају.  

Свијет 16.07.2019 | 15:57
Број гладних у свијету у порасту
Након вишедеценијског упорног пада, број гладних у свијету, измјерен преваленцијом потхрањености, поново је порастао у 2015. наводи се у извјештају под насловом “Стање сигурности хране и ухрањености у свијету у 2019.” који је објављен у сједишту УН у Њујорку.

Док је однос остао углавном непромијењен у протекле три године незнатно испод 11 посто, број људи који пате од глади полако је порастао, достижући цифру од 821,6 милиона у 2018. години.

Извјештај су урадиле Организација за храну и пољопривреду (ФАО), Дјечји фонд УН, Свјетска здравствена организација, Међународни фонд за пољопривредни развој и Свјетски програм хране. 

Извјештај показује да је око двије милијарде људи претрпјело умјерене или тешке нивое несигурности хране, што износи око 26,4 посто свјетског становништва.

Стопа гладних у порасту је у скоро свим субрегијама Африке, гдје је преваленција потхрањености достигла 22,8 посто у субсахарској Африци. Кариби такође биљеже висок ниво глади, који износи 18,4 посто.

У Азији , упркос великом напретку у протеклих пет година, јужна Азија још увијек је субрегија у којој је преваленција потхрањености највиша, скоро 14,7 посто, а слиједи западна Азија са 12,4 посто, преноси Шинхуа.

(ФЕНА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хм

16.07.2019 14:53

и број богатих исто...треба један мало веци метеор да ресетује ову јадну земљу...

ОДГОВОРИТЕ