Сљедеће године у ово доба...

Новакове три преостале жеље. . .  Биће то незаборавна 2020. година, по свему судећи.

Тенис 16.07.2019 | 17:49
Сљедеће године у ово доба...
Три жеље има Новак Ђоковић за остатак каријере. Њему није потребна златна рибица да би их остварио, све он то може сам. Са рекетом у руци којим чини чуда па изгледа као истински, прави, акциони херој.

Прва жеља му је Олимпијско злато. Све остало је освојио макар по једном: сваки гренд слем, а има их 16 укупно, сваки мастерс турнир, што је успело само њему и ником више, има и трофеј у Дејвис купу и једино је остала још та најсјајнија медаља са Олимпијских игара.

Има Новак бронзу из Пекинга 2008. године, четири године касније у Лондону му је припало четврто место, док га је у Рију повреда издала, па је изгубио већ на старту од Хуана Мартина дел Потра. Због тога, следеће године када буду Игре у Токију, Ђоковић ће бити наоштрен као бритва.

Друга жеља – да престигне Роџера Федерера по броју гренд слем трофеја. Сада је четири разлике у корист Швајцарца, 20:16, али крштеница не иде у прилог великана из Базела. Између њих двојице је пет година разлике, а српски ас је већ рекао да планира да игра колико и Роџер. Па нека и сваке године осваја по један гренд слем и рекорд пада. А, сви се надамо да ће се то десити раније. Много раније.

Од четири гренд слема у години, Ђоковић је фаворит на три. Само у Паризу предност има невероватни Рафа Надал. До краја ове године је остао Ју Ес опен, на којем тениски лидер брани круну. Ако је освоји, ето „минус три“ у односу на Швајцарца. Него, да не летимо...

И трећа жеља – да буде рекордер по броју недеља на тениском трону. Овог понедељка Ђоковић је почео 260. седмицу. Испред њега су Џими Конорс (268), Иван Лендл (270) и Пит Сампрас (286), за које је неупитно да ће их прелетети до краја ове године. Али, рекорд и овде држи Роџер Федерер са 310 недеља на првом месту АТП листе.

Дакле, 50 недеља „форе“ има Швајцарац испред Новака. У години имају 52 седмице. Дакле, само да здравље послужи најбољег тенисера света, а он ће се потрудити за остало, могло би да се догоди да тачно на овај дан следеће године Ђоковић буде рекордер, да потуче Федереру и овај фантастични резултат.

И то од три зацртане жеље, ова би календарски дошла прва. Мало потом доћи ће на ред и Олимпијске игре. Зар би после та два успеха могао било ко да оспори оно о чему данас, дан после Вимблдонског финала цео свет бруји – да је Новак Ђоковић најбољи тенисер планете свих времена!?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ноле је цар

16.07.2019 17:11

По његовој упорности а резултати то показују треба српски народ да се огледа а не по ..ватреним..говорима националиста који су назалост идоли поготову младима

ОДГОВОРИТЕ