Sljedeće godine u ovo doba...

Novakove tri preostale želje. . .  Biće to nezaboravna 2020. godina, po svemu sudeći.

Tenis 16.07.2019 | 17:49
Sljedeće godine u ovo doba...
Tri želje ima Novak Đoković za ostatak karijere. Njemu nije potrebna zlatna ribica da bi ih ostvario, sve on to može sam. Sa reketom u ruci kojim čini čuda pa izgleda kao istinski, pravi, akcioni heroj.

Prva želja mu je Olimpijsko zlato. Sve ostalo je osvojio makar po jednom: svaki grend slem, a ima ih 16 ukupno, svaki masters turnir, što je uspelo samo njemu i nikom više, ima i trofej u Dejvis kupu i jedino je ostala još ta najsjajnija medalja sa Olimpijskih igara.

Ima Novak bronzu iz Pekinga 2008. godine, četiri godine kasnije u Londonu mu je pripalo četvrto mesto, dok ga je u Riju povreda izdala, pa je izgubio već na startu od Huana Martina del Potra. Zbog toga, sledeće godine kada budu Igre u Tokiju, Đoković će biti naoštren kao britva.

Druga želja – da prestigne Rodžera Federera po broju grend slem trofeja. Sada je četiri razlike u korist Švajcarca, 20:16, ali krštenica ne ide u prilog velikana iz Bazela. Između njih dvojice je pet godina razlike, a srpski as je već rekao da planira da igra koliko i Rodžer. Pa neka i svake godine osvaja po jedan grend slem i rekord pada. A, svi se nadamo da će se to desiti ranije. Mnogo ranije.

Od četiri grend slema u godini, Đoković je favorit na tri. Samo u Parizu prednost ima neverovatni Rafa Nadal. Do kraja ove godine je ostao Ju Es open, na kojem teniski lider brani krunu. Ako je osvoji, eto „minus tri“ u odnosu na Švajcarca. Nego, da ne letimo...

I treća želja – da bude rekorder po broju nedelja na teniskom tronu. Ovog ponedeljka Đoković je počeo 260. sedmicu. Ispred njega su Džimi Konors (268), Ivan Lendl (270) i Pit Sampras (286), za koje je neupitno da će ih preleteti do kraja ove godine. Ali, rekord i ovde drži Rodžer Federer sa 310 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Dakle, 50 nedelja „fore“ ima Švajcarac ispred Novaka. U godini imaju 52 sedmice. Dakle, samo da zdravlje posluži najboljeg tenisera sveta, a on će se potruditi za ostalo, moglo bi da se dogodi da tačno na ovaj dan sledeće godine Đoković bude rekorder, da potuče Federeru i ovaj fantastični rezultat.

I to od tri zacrtane želje, ova bi kalendarski došla prva. Malo potom doći će na red i Olimpijske igre. Zar bi posle ta dva uspeha mogao bilo ko da ospori ono o čemu danas, dan posle Vimbldonskog finala ceo svet bruji – da je Novak Đoković najbolji teniser planete svih vremena!?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nole je car

16.07.2019 17:11

Po njegovoj upornosti a rezultati to pokazuju treba srpski narod da se ogleda a ne po ..vatrenim..govorima nacionalista koji su nazalost idoli pogotovu mladima

ODGOVORITE