ЛШ - Судува: Не плашимо се Делија и Звезде!

"Не плашимо се, спремни смо за изазов. Знамо колико је јака Звезда, какав је ниво екипе, али спремни смо", рекао је Чебурин.  Судува стигла у Београд: Можемо даље! Литванци пуни самопуздања допутовали на реванш са Црвеном звездом.

Фудбал 16.07.2019 | 08:00
ЛШ - Судува: Не плашимо се Делија и Звезде!
Тренер Судуве Владимир Чебурин рекао је да се његова екипа не плаши Црвене звезде, да је спремна за изазов и да ће у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона пружити максимум како би се пласирала у друго коло.

"Чека нас тежак меч јер играмо против тешког противника, али припремићемо се за утакмицу, даћемо максимум за добар резултат. Знамо колико им значи подршка домаћих навијача, то ће за њих бити велика предност, али видећемо сутра колико смо били успешни у нашим анализама и како ће то функционисати", рекао је Чебурин на конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалери Судуве играју у уторак увече на стадиону "Рајко Митић" против Црвене звезде, реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона. Први меч у Литванији завршен је 0:0.

Упитан "да ли се плаши дебакла", пошто Звезда није постигла гол у првом мечу, тренер Судуве одговорио је одрично.

"Не плашимо се, спремни смо за изазов. Знамо колико је јака Звезда, какав је ниво екипе, али спремни смо", рекао је Чебурин.

Такође, на питање да ли ће бројни играчи из његовог састава који су са Балкана изгорети у жељи за доказивањем, Чебурин је рекао:

"Сутра смо сви Литванци и представљаћемо Судуву".

"Није важно ко је одакле, ми смо један тим и имамо један циљ", навео је он.

Фудбалер Судуве Јован Чађеновић рекао је да је његова екипа аутсајдер на папиру.

"Очекујемо много публике, ово је велики клуб и ми смо тога свесни. Аутсајдери смо на папиру, али пробаћемо да дамо све од себе да прођемо даље. Откако смо извукли Звезду знали смо шта нас чека. Радовали смо се реваншу пред много публике, то је за нас велики изазов. Сигуран сам да неће бити страха, да ћемо да уживамо на терену сутра и да покажемо квалитет", навео је он.

Црногорски фудбалер рекао је да је екипа обавила добар посао у првом мечу, као и да је сутрашњи противник добро анализиран.

"Очекујемо тежак меч, мислим да смо обавили добар посао у првој утакмици, најбитније нам је било да дођемо на реванш са позитивним резултатом, што смо и учнили. Имали смо шансе, нисмо их искористили, али главу горе. Добро смо анализирали, тренер је педантно анализирао игру противника, а пробали смо да увидимо неке наше слабе стране из првог меча, где су нам правили проблеме и пробаћемо то да решимо", рекао је Чађеновић.



Прошле сезоне фудбалери Судуве били су лак залогај колегама из Црвене звезде, али овај пут - барем што се тиче прве утакмице - показали су се као много тврђи. 

Реми без голова у Маријамполу утицао је да Литванци пуни самопоуздања допутују у Београд, с вером у изненађење и пролаз у 2. коло квалификација за Лигу шампиона из ког их је прошле године избацила управо Звезда.

"Пут није био лак, али преспавао сам цео лет. Мислим да ће све бити добро... Екипа је пуна самопоуздања и покушаћемо да поновимо нашу игру", истакао је везиста Овидијус Вербицкас.

"Потребно је да уложимо још много труда да бисмо прошли у наредну рунду. Када нам тренер буде изложио план утакмице, покушаћемо и да га остваримо на терену. После жреба нисмо били задовољни ривалом ког смо добили, али после прве утакмице сви верујемо да можемо даље", додао је фудбалер гостујућег тима.

Литванци су смештени у хотел "Краун Плаза", одакле ће после одмора имати конференцију за медије и тренинг на стадиону "Рајко Митић". 

Реванш утакмица првог кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Судуве је у уторак од 20.45.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар