ЛШ: О овоме у Звезди не размишљају, али шта ако...

Неуспјех у реваншу са Судувом био би огромно изненађење, али не и крај европских квалификација за црвено-бијеле.

Фудбал 16.07.2019 | 13:04
ЛШ: О овоме у Звезди не размишљају, али шта ако...
И поред "мршавих" 0:0 у Литванији, Црвена звезда је велики фаворит у реваншу са Судувом (уторак 20.45, стадион Рајко Митић).

Биће огромно изненађење уколико се црвено-бијели не пласирају у друго коло квалификација за Лигу шампиона у ком су се прошле године састали управо са тренутним ривалом. И лагано га елиминисали побједама 2:0 и 3:0.

Овај пут мораће да пролију много више зноја како би наставили такмичење, али у истој позицији били су и прошле сезоне. Тада су у првој утакмици првог кола одиграли 0:0 са Спартаксом у Летонији, а потом га на свом стадиону рутински побиједили 2:0.

Надају се навијачи да ће тако бити и у уторак.

У случају да не, то ипак неће значити и крај европских квалификација. Од ове сезоне тимови који изгубе у квалификацијама за Лигу шампиона аутоматски настављају борбу за мјесто у групној фази Лиге Европе, без обзира у којој рунди су испали.

Дакле, ако Звезда којим чудом испадне од Судуве, екипа Владана Милојевића преселиће се у друго коло квалификација за Лигу Европе, а тамо ће се састати са Тре Пенеом из Сан Марина. Првак из комшијске државе Италији учествовао је у претколу квалификација за Лигу шампиона, али није успио да прође Санта Колому из Андоре (0:1) на турниру играном у Приштини.

Те утакмице заказане су за 25. јул и 1. август, а прва је у Сан Марину.

Уколико црвено-бијели оправдају очекивања и нађу се у 2. колу квалификација за Лигу шампиона, по свему судећи путоваће у Финску пошто је Хелсинки убједљиво савладао ХБ Торшавн у првој утакмици (3:0), па се не очекује изненађење у реваншу на Фарским Острвима.

Те утакмице су предвиђене за 23. јул у Београду и седам дана касније у Хелсинкију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар