Хрвати се клањају Новаку: Федерер најбољи? Не!

Није само куртоазно, у духу добрих комшијских односа. Хрвати њега стварно воле. Прочитајте текст са портала Индеx. хр.

Тенис 16.07.2019 | 12:07
Хрвати се клањају Новаку: Федерер најбољи? Не!
Новак Ђоковић је урадио више на добрим односима Србије и Хрватске, него сви политичари послије рата заједно. Он и многи умјетници покушавају да направе порушене мостове, да буду свјетла у мрачном балканском тунелу из којег ћемо, ваљда, једног дана сви наћи излаз...

Његова отворена подршка фудбалској репрезентацији Хрватске на прошлогодишњем Свјетском првенству у Русији, а потом и свјежа сарадња са Гораном Иванишевићем, наишла су на осуду доброг дијела јавности у Србији. Новак је знао шта га чека, какви коментари могу да буду. Али, он за то није марио. Јер је... па, нормалан. 

Стога и не чуди што најбољи српски тенисер свих времена и један од најбољих играча у историји "бијелог спорта" има велики број навијача и поштовалаца у сусједној земљи.

Портал Индеx.хр донио је данас аналитички коментар, чији је наслов: "Федерер је најбољи икад? Не, Новак је".

Аутор Армин Хасанбеговић у тексту, између осталог, истиче невјероватну менталну снагу Новака Ђоковића, који је на вимблдонској трави против Роџера Федерера у недјељу био, у готово, безизлазној ситуацији, када је цијели стадион био против њега...

"Преко пута се налази најтрофејнији тенисер свих времена. Исти онај који вам је три мјесеца прије нанио први пораз у сезони и прекинуо низ од 41 (!) побједе. Има двије меч-лопте и сервира на једном од својих најдражих турнира. Све је спремно за славље и од вас се очекује само да му на мрежи господски пружите руку и честитате. И шта ви урадите? Пошаљете све у неку ствар, и судију, и 20 хиљада оних који су навијали против вас, и 'Око соколово' које вас је живцирало, и скупљаче лоптица. Све. И одиграте најбољи ударац у историји тениса. Преокренете меч. Натјерате Американце који су вас провоцирали, и Британце који су пљескали вашим двоструким грешкама, Швајцарце које сте расплакали, и најтрофејнијег свих времена да сви углас кажу: 'Овај човјек је чудо!'", пише у тексту.

Новинар портала Индеx.хр истиче да је сада свима, ваљда, јасно да је Новак Ђоковић без премца. У историји тениса! И да је од момка којег су сви оспоравали, понеки га нису ни подносили, дошао до врха.

"Кад би Новак Ђоковић сутра завршио каријеру, остао би упамћен као најбољи тенисер свих времена. То неће признати само најтврђи обожаваоци Роџера Федерера и Рафаела Надала. Али и њима је све јасно", поентира новинар Индеx.хр.

Цијели текст прочитајте на порталу Индеx.хр. Заслужује ваших неколико минута!

хттпс://www.индеx.хр/спорт/цланак/федерер-је-најбољи-икад-не-новак-је/2100900.аспx

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пензионер

16.07.2019 10:44

Прво, велико браво за ВЕЛИЧАНСТВЕНОГ Новака Ђоковића, а друго, велико браво за новинара портала индекс.хр на објективности!

ОДГОВОРИТЕ