Hrvati se klanjaju Novaku: Federer najbolji? Ne!

Nije samo kurtoazno, u duhu dobrih komšijskih odnosa. Hrvati njega stvarno vole. Pročitajte tekst sa portala Index. hr.

Tenis 16.07.2019 | 12:07
Hrvati se klanjaju Novaku: Federer najbolji? Ne!
Novak Đoković je uradio više na dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, nego svi političari poslije rata zajedno. On i mnogi umjetnici pokušavaju da naprave porušene mostove, da budu svjetla u mračnom balkanskom tunelu iz kojeg ćemo, valjda, jednog dana svi naći izlaz...

Njegova otvorena podrška fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a potom i svježa saradnja sa Goranom Ivaniševićem, naišla su na osudu dobrog dijela javnosti u Srbiji. Novak je znao šta ga čeka, kakvi komentari mogu da budu. Ali, on za to nije mario. Jer je... pa, normalan. 

Stoga i ne čudi što najbolji srpski teniser svih vremena i jedan od najboljih igrača u istoriji "bijelog sporta" ima veliki broj navijača i poštovalaca u susjednoj zemlji.

Portal Index.hr donio je danas analitički komentar, čiji je naslov: "Federer je najbolji ikad? Ne, Novak je".

Autor Armin Hasanbegović u tekstu, između ostalog, ističe nevjerovatnu mentalnu snagu Novaka Đokovića, koji je na vimbldonskoj travi protiv Rodžera Federera u nedjelju bio, u gotovo, bezizlaznoj situaciji, kada je cijeli stadion bio protiv njega...

"Preko puta se nalazi najtrofejniji teniser svih vremena. Isti onaj koji vam je tri mjeseca prije nanio prvi poraz u sezoni i prekinuo niz od 41 (!) pobjede. Ima dvije meč-lopte i servira na jednom od svojih najdražih turnira. Sve je spremno za slavlje i od vas se očekuje samo da mu na mreži gospodski pružite ruku i čestitate. I šta vi uradite? Pošaljete sve u neku stvar, i sudiju, i 20 hiljada onih koji su navijali protiv vas, i 'Oko sokolovo' koje vas je živciralo, i skupljače loptica. Sve. I odigrate najbolji udarac u istoriji tenisa. Preokrenete meč. Natjerate Amerikance koji su vas provocirali, i Britance koji su pljeskali vašim dvostrukim greškama, Švajcarce koje ste rasplakali, i najtrofejnijeg svih vremena da svi uglas kažu: 'Ovaj čovjek je čudo!'", piše u tekstu.

Novinar portala Index.hr ističe da je sada svima, valjda, jasno da je Novak Đoković bez premca. U istoriji tenisa! I da je od momka kojeg su svi osporavali, poneki ga nisu ni podnosili, došao do vrha.

"Kad bi Novak Đoković sutra završio karijeru, ostao bi upamćen kao najbolji teniser svih vremena. To neće priznati samo najtvrđi obožavaoci Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ali i njima je sve jasno", poentira novinar Index.hr.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Index.hr. Zaslužuje vaših nekoliko minuta!

https://www.index.hr/sport/clanak/federer-je-najbolji-ikad-ne-novak-je/2100900.aspx

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

penzioner

16.07.2019 10:44

Prvo, veliko bravo za VELIČANSTVENOG Novaka Đokovića, a drugo, veliko bravo za novinara portala indeks.hr na objektivnosti!

ODGOVORITE