Нема само АБА лига "гарантовано" мјесто у ЕЛ!

После АБА лиге, и регионална ВТБ лига је открила да постоје гаранције да ће имати место у Евролиги.

Кошарка 16.07.2019 | 10:13
Нема само АБА лига "гарантовано" мјесто у ЕЛ!
Евролига је недавно открила промену правила према којој су национална првенства остала без загарантованих места у њиховом такмичењу.

Уз 11 власника А лиценце, од сезоне 2020/21 планирано је да се у ЕЛ такмиче две екипе са већ постојећим специјалним позивницама (Бајерн и АСВЕЛ), финалисти Еврокупа, као и три нова, једносезонска "вајлд карда".

"Не плашимо се да ће ЦСКА бити једини клуб из ВТБ лиге који ће играти Евролигу у сезони 2020/21. Постоји принципијелни договор да ће победник лиге (или финалиста ако ЦСКА буде шампион) добити вајлд-кард наредне сезоне. Нови систем лиценцирања не би требало да утиче на екипе нивоа као што је наша", открио је генерални директор ВТБ лиге Илона Корстин.

Претходно је гаранције да ће победник лиге добити један од три једнократна "вајлда карда" добила Јадранска лига, према речима потпредседника такмичења Домагоја Чоловића.

Ако су наводи ВТБ и АБА лиге тачни, то значи да ће Евролига наредне сезоне доделити само једну истинску специјалну позивницу, као што је случај био ове, али и неких претходних сезона.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Еуролига

16.07.2019 10:15

То је још једна исламскокатоличка унија поред ЕУ,НАТО,УЕФА,ФИФА и свих “међународних организација “ које се случајно налазе у земљама НАТО-а или њиховим колонијама,зато мјеста за Православце тамо нема по правилу.

ОДГОВОРИТЕ