И Мирза Бегић појачао Морнар!

Клуб из Бара прави веома озбиљан тим за наредну сезону. . .

Кошарка 15.07.2019 | 20:26
И Мирза Бегић појачао Морнар!
Појачањима у Морнару изгледа нема краја. Велике су амбиције Барана за наредну сезону, а да је тако само потврђује нови долазак у редове овог клуба. Наиме, званично је потврђено да ће Мирза Бегић бити члан овог тима наредне сезоне.

Словеначки центар претходне сезоне играо је за екипу Олимпије из Љубљане и седмо је појачање Барана у овом прелазном року. Пре њега су у клуб стигли Дерек Нидам, Дамир Маркота, Брендис Рајли-Рос, Џејкоб Пулен, Сеад Шеховић и Милко Бјелица.

Претходне сезоне, Бегић је у просеку бележио 8,8 поена по утакмици и 4,4 скокова у АБА лиги, док је у ФИБА Лиги шампиона имао још бољи просек, пошто је долазио до 10,4 поена и 6,1 ухваћених лопти. Он би могао да буде одлично појачање на позицији центра и велика предност на скоку за Баране, пошто је висок чак 216 центиметара.

Бегић иза себе има прилично богату каријеру и може да се похвали наступима за Олимпију, Виртус, Слован, Жалгирис, Реал из Мадрида, Басконију, Цедевиту и Слободу из Тузле.

Црногорска екипа је тако још једном истакла велике амбиције у наредној сезони АБА лиге, а како ствари стоје, врло лако би могли да дођу и до групне фазе у ФИБА Лиги шампиона  у којој ће се у последњем колу квалификација састати са Бенфиком или Гронингеном.

Извор: моззартспорт

Фото: Тwиттер / КК Морнар Бар

Коментари / 0

Оставите коментар