Вучић: ''Не бисмо успели без вас''

Много тога очекујемо у будућности, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић предсједнику Француске Емануелу Макрону на дочеку, на београдском аеродрому и истакао да обнова пријатељства између двије земље не би успјела без Макронове упорности, енергије и жеље Француске да се врати у овај регион.

Србија 15.07.2019 | 16:21
Вучић: ''Не бисмо успели без вас''
"Желим да се захвалим и кажем да је ово тек почетак наше изванредне сарадње. Да вам се захвалим на веру у Србију, што сте подстицали ваше инвесторе да дођу у нашу земљу. Почаствован сам што данас и сутра могу да вас угостим у Београду и Србији", рекао је предсједник Вучић, након што је са својим француским колегом открио плочу којом концесионар Николе Тесле, компанија Ванси, означава почетак обнове београдске ваздушне луке. Вучић је указао да су Срби гостољубив народ и да су Макрона са великом жељом, готово усхићењем очекивали у Србији.

Он је изразио увјерење да ће француско-српско пријатељство достићи нове границе, оне које смо имали некада и о којима смо маштали да се врате.

Вучић је, у свом обраћању, казао да је му је велика част што је са Макроном могао "на капији Србије", заједно да открије плочу Вансија и то поред хеликоптера који су набављени од француских партнера.

Истакао је да су Срби лојални и озбиљни људи, те да умију такву пажњу да поштују, а да Француска може да рачуна на Србију као поузданог пријатеља.



На крају је пожелио предсједнику Француске да се осјећа као код своје куће и пожелио му добродошлицу и на француском "добродошли у Београд, добродошли у Србију".

Вучић на инстаграму: Ово је само почетак наше сарадње

Вучић је забиљежио и на свом инстаграм профилу да долазак Емануела Макрона види као само почетак сарадње двије земље.

"Велика ми је част да председнику Макрону пожелим добродошлицу на капији Србије, на аеродрому ''Никола Тесла'', који води француска компанија. Ово је само поцетак наше сарадње", написао је Вучић на свом инстаграм профилу "Будућност Србије".

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Роста

15.07.2019 14:51

Ма доста лази у француском пријатељству.Митеран мозе.Остали стој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.07.2019 16:01

Прекосутра ће бити , нисмо се надали па они су наши пријатељи, као са Меркеловом.

Name

Нострадамус

15.07.2019 15:07

Ето колико је добро сто смо Вас бомбардовали.Али ста се мозе мора се напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта?

15.07.2019 17:45

Који дочек за оне који су нас бомбардовали. Шта би и како би било да нису у томе учествовали?

Name

yугословен

15.07.2019 15:46

ПА ФРАНЦУСКЕ ЈЕ ПОДРЗАВАЛА РАТ У БОСНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу

15.07.2019 16:55

бомбардовање и пријатељство не иде заједно али ето

Name

Рагиб

15.07.2019 16:27

Француски лицимури

ОДГОВОРИТЕ