Vučić: ''Ne bismo uspeli bez vas''

Mnogo toga očekujemo u budućnosti, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu na dočeku, na beogradskom aerodromu i istakao da obnova prijateljstva između dvije zemlje ne bi uspjela bez Makronove upornosti, energije i želje Francuske da se vrati u ovaj region.

Srbija 15.07.2019 | 16:21
Vučić: ''Ne bismo uspeli bez vas''
"Želim da se zahvalim i kažem da je ovo tek početak naše izvanredne saradnje. Da vam se zahvalim na veru u Srbiju, što ste podsticali vaše investore da dođu u našu zemlju. Počastvovan sam što danas i sutra mogu da vas ugostim u Beogradu i Srbiji", rekao je predsjednik Vučić, nakon što je sa svojim francuskim kolegom otkrio ploču kojom koncesionar Nikole Tesle, kompanija Vansi, označava početak obnove beogradske vazdušne luke. Vučić je ukazao da su Srbi gostoljubiv narod i da su Makrona sa velikom željom, gotovo ushićenjem očekivali u Srbiji.

On je izrazio uvjerenje da će francusko-srpsko prijateljstvo dostići nove granice, one koje smo imali nekada i o kojima smo maštali da se vrate.

Vučić je, u svom obraćanju, kazao da je mu je velika čast što je sa Makronom mogao "na kapiji Srbije", zajedno da otkrije ploču Vansija i to pored helikoptera koji su nabavljeni od francuskih partnera.

Istakao je da su Srbi lojalni i ozbiljni ljudi, te da umiju takvu pažnju da poštuju, a da Francuska može da računa na Srbiju kao pouzdanog prijatelja.



Na kraju je poželio predsjedniku Francuske da se osjeća kao kod svoje kuće i poželio mu dobrodošlicu i na francuskom "dobrodošli u Beograd, dobrodošli u Srbiju".

Vučić na instagramu: Ovo je samo početak naše saradnje

Vučić je zabilježio i na svom instagram profilu da dolazak Emanuela Makrona vidi kao samo početak saradnje dvije zemlje.

"Velika mi je čast da predsedniku Makronu poželim dobrodošlicu na kapiji Srbije, na aerodromu ''Nikola Tesla'', koji vodi francuska kompanija. Ovo je samo pocetak naše saradnje", napisao je Vučić na svom instagram profilu "Budućnost Srbije".

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rosta

15.07.2019 14:51

Ma dosta lazi u francuskom prijateljstvu.Miteran moze.Ostali stoj.

ODGOVORITE
Name

Ре

15.07.2019 16:01

Прекосутра ће бити , нисмо се надали па они су наши пријатељи, као са Меркеловом.

Name

Nostradamus

15.07.2019 15:07

Eto koliko je dobro sto smo Vas bombardovali.Ali sta se moze mora se naprijed.

ODGOVORITE
Name

Šta?

15.07.2019 17:45

Koji doček za one koji su nas bombardovali. Šta bi i kako bi bilo da nisu u tome učestvovali?

Name

yugosloven

15.07.2019 15:46

PA FRANCUSKE JE PODRZAVALA RAT U BOSNI

ODGOVORITE
Name

Auu

15.07.2019 16:55

bombardovanje i prijateljstvo ne ide zajedno ali eto

Name

Ragib

15.07.2019 16:27

Francuski licimuri

ODGOVORITE