Прича: Живци од титанијума...

Или што би Мута Николић рекао "Све је то нормално" - преломни тренуци епског финала Вимблдона. . .

Тенис 15.07.2019 | 22:45
Прича: Живци од титанијума...
Ако је ико икада и сумњао у психичку снагу, стабилност Новака Ђоковића данас је мора да одустане од тога. Мир, сталоженост и ледени поглед и поред много мука током пет сати епског одмеравања у финалу Вимблдона са Роџером Федерером, нису га напуштали. Најдуже финале у историји најпрестижнијег тениског такмичења било је пуно тешких преломних тренутака, а ми смо извукли оне које најбоље показаују да Србин има не челичне, већ живце од титанијума. Као да није наш...

* Након слабог отварања меча и много муке, без иједне прилике за брејк, некако се Ноле пробио до тај-брејка. Први је стигао до мини-брејка, али је Федекс убрзо узвратио, а онда и повео са 5:3. Али тада је на сцему ступи хладнио Србин, убрзо је изјеедначио и дошао до сет лопте коју је одмах приграбио. Руку на срце, Швајцарац је био бољи у првом делу финала, али је Ноле показао зашто је први на свету.

* Два сата игре прошло је у финалу и скоро три сета, а Новак није имао НИТИ ЈЕДНУ брејк прилику. То довољно говори о дешавањима на Централном терену у то време. Одмах на почетку другог тај-брејка финала Ђоковић је направио мини-брејк, а убрзо је уследио и други. Успео је Роџер да врати један, али то је било то. Поново живци од титанијума.

* Брејк Федерера за 8:7 у петом сету. Деловало је да је готово и да је Швајцарац по девети пут шампион Вимблдона. Али, не лези враже... Направио је себи Ђоковић проблем, пошто је од 30:0 дозволио Швајцарцу да дође до 30:40 и брејк лопте, коју је овај искористио. Али, Новак не би био најбољи на свету, а можда и у историји да је допустио да му пехар тек тако оде након много муке. Одмах је ребрејковао Швајцарца спасавши две везане меч лопте. Вероватно најузбудљиви део овог невероватно узбудљивог боја.

* Ноле је на једвите јаде обезбедио супер тај-брејк! Било је 40:0, али се Федерер поново пришуњао и дошао до четири узастопна поена, те брејк лопте. Протествовао је наш тенисер, јер је Швајцарац мало касно тражио челенџ, публика је почела и да звижди, а то је Новаку дало додатну снагу да узме овај гем! Он се након тога искобељао, Федекс поново дошао до брејк лопте након што је Ђоковић прекинуо поен уверен да је био аут, а није био, али Федерер ни ту шансу није искористио. Узео је Ђоковић три узастопна поена и ставио тачку на овај луди, луди гем.

* Супер тај-брејк Ђоковић је одиграо, као и претходна два тај-брејка мајсторски, хладно и убитачно. Федексније имао шансе, титула је завршила у Новаковим рукама. НЕВЕРОВАТНО!



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар