Одлазе странке из Човићевог ХНС

Осипање Човићевовог (Драган Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ оп. а. ) Хрватског народног сабора (ХНС) је озбиљније него што се мислило. Наиме, данас је Хрватски савез - ХКДУ Храст објавио одлуку о напуштању ове организације, а претходно је исту одлуку саопштила и Хрватска независна листа (ХНЛ).

Босна и Херцеговина 15.07.2019 | 13:25
Одлазе странке из Човићевог ХНС
Међутим у јавности је остало практично незапажено да је на сједници Предсједништва ХНС-а одржаној 9. јула ове године одлуку о замрзавању свог статуса у ХНС-у саопштиле Хрватска републиканска странка (ХРС) и Чапљинска независна странка(ЧНС).

„До времена када ће ова институција уистину бити Хрватски народни сабор, а не инструмент у рукама ХДЗ-а БиХ и њихових пијуна. Одлуку нисмо објављивали јавно, него, поштујући институције ХНС-а, чекали смо раније најављену сједницу Предсједништва ХНС-а, како би исту саопштили прво самоме Предсједништву и Главном вијећу, па тек онда јавности. ХНС мора бити надстраначка институција и највиша политичка инстанца хрватскога народа у БиХ. У овом тренутку ХНС то није. Не желимо бити дио тога и пред историјом, коју буду учили они који се усуде остати овдје, не желимо сносити суодговорност за то“, наводи се у заједничком саопштењу ове двије странке.

Поред странака које су објавиле да напуштају ову организацију, Хрватски Народни Сабор чине изабрани дужносници ХДЗ-а БиХ, ХДЗ-а 1990, ХСП-а, Хрватске сељачке странке Стјепан Радић, Хрватске сељачке странке, ХСП-а АС – Хрватска странка права др. Анте Старчевић, ХКДУ-а – Хрватска кршћанска демократска унија, ХДУ-а – Хрватска демократска унија те ХЛЛ-а – Хрватска листа за Ливно.

(Радиосарајево)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Па виде

15.07.2019 11:32

Својом манипулацијом искљуциво због пљацкаске похлепе је хрватски народ свео на националну мањину. Висе то не пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напокон Прогледали

15.07.2019 12:14

и доказали да нису цовицеви интелектуалци...а сам је сумњиви ацадемац.Видили.људи да се ради о пропалици и слаткорјецивом лопову великог калибра...брод тоне...бизмоооо.

Name

тузланка

15.07.2019 11:47

човића треба кривично гонити. Свако онај ко је иоле паметан види о чему се ради. У име Хрвата и тобожње угрожености Хрвата криминал цвјета. Вријеме је да сви положе рачуне. А народ ће живјети од коре хљеба натопљене знојем коју је крваво зарадио. Вријеме је да сви одговарају и врате опљачкано и зарађено криминалним радњама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БН

15.07.2019 12:25

Исправно!!

Name

велико постење

15.07.2019 12:02

свака лаз доцека свој крај истинаје спора али достизна истину неморас законом ститит самосе лаз законом стити аликад тад дојде крај и доказесе да је истина другација него стосе законом стити такоце кадатада пасти и мит о проклетој сребреници и доказацесе права истина пацесе и бабин зуцо и цитав народ потурица [муслимана ] стидит није ова власт од бога дата па неце паст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

15.07.2019 12:04

Нек гони свако своје сви имају своје лопове оставте хрватма њихове. Колко фирми пропаде у тузли тј РС и другом дијелу федерације БиХ.веци од алуминија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

15.07.2019 13:59

Овде се писе о Хрватском или боље рецено католицима БиХ који су опљацкани од својих водја.Овде нико не писе о друга два народа сада скретати пазњу на друге двије стране је покусај скретања пазње на сопственој страни.Када буде текст о друга два народа онда це коментари ици у том правцу.Само се сконцетриси на текст и коментариси.

Name

зуx

15.07.2019 12:04

Пун је ко брод, неће се насекирати, а и ако се мало насекира отиће у шопинг по новог мерцедеса и за 24 сата ће га болити ћ... за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.07.2019 12:08

Нисам чуо дали је изашла Нада Тешановић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

15.07.2019 12:29

Драгана Човића и Милорада Додика треба што прије скинути са власти, а онда нормално, правосуђе има шансу да се извуче из стања у којем ради како јих двојива кажу. Ствар је у рукама правосудних органи и грађана на избприма. њих двојица свој лоповлук крију иза измишљених националних интереса Хрвата и Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.07.2019 14:11

Само вјерујем Нади Тешановић.