Ухапшени а за њима се трага!?

- Иако је мјесец дана у притвору, Бенеди Ђукановић (42), осумњичени за убиство бањалучког привредника Славише Крунића и његовог сарадника Жарка Павловића, још је на Интерполовој потјерници.

Босна и Херцеговина 15.07.2019 | 07:26
Ухапшени а за њима се трага!?
Његов примјер, међутим, није усамљен, већ се имена још неколико бх. грађана који су давно ухапшени налазе на сајту међународне криминалистичко-полицијске организације.

Рецимо, на црвеним потјерницама још су Коста Бјелотомић (36) и његов брат Јован (23) из Дрвара, за којима се трагало због сумње да су, с још једним саучесником, украли 383.940 марака из Интеса Санпаоло банке у Дрвару.

Током тог филмског разбојништва, које се одиграло 3. марта 2017. године, тешко је рањен полицајац, а Бјелотомићи су се након тога нашли на Интерполовој потјерници, али су ухапшени у Новом Саду још у децембру прошле године.

С потјерница, међутим, и даље нису обрисани, већ се поред њихових имена још наводи да су предмет потраге због пљачке.

Бар формално, трага се и за Мерваном Шљиваром (38), бх. држављанином рођеним у Словенији. Ништа чудно, да он већ није осуђен, и то на 30 година, на колико га је иза решетака словеначко правосуђе послало за убиство Неџада Кличића (34) из Цазина, познатијег као Крајишки Рамбо.

Шљивар се појавио пред судом у Љубљани, гдје је тврдио да није крив, али је осуђен средином јануара, с тим што се на Интерполовој потјерници још налази.

Најсвјежији примјер је Ђукановић, чије име се на црвеној међународној потјерници нашло средином маја. На грађане је апеловано да, уколико га примијете, о томе обавијесте најближу полицијску станицу или на дежурни број 122.

Међутим, он је 12. јуна дошао у Полицијску станицу Илиџа, предао се и сада је у притвору у Казнено-поправном заводу Бањалука, док је његова фотографија још на потјерници.

Из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, у оквиру које се налази НЦБ Интерпол Сарајево, кажу да у случају расписивања и обустављања међународних потрага за лицима поступају у складу с наредбама надлежних органа у БиХ.

"Било какве детаљније информације о предметима међународних потјерница за лицима нисмо вам у могућности доставити, у складу с обавезујућим Правилником о обради података Интерпола, којим су дефинисани начини достављања и располагања информацијама о лицима за којима се трага путем Интерпола, као и због чињенице да су све информације које се размјењују каналима Интерпола намијењене само за службену употребу", рекли су за "Независне" из Дирекције.

Подсјетимо, како су "Независне" недавно објавиле, убиства, силовања те пљачке само су нека од кривичних дјела због којих се на црвеним Интерполовим потјерницама налазе имена око стотину бх. држављана.

У питању су бјегунци који су на озлоглашеном списку или због кривичног гоњења или због издржавања затворске казне.

Ухапшени, а још на потјерницама: 

- Бенеди Ђукановић

- Јован Бјелотомић

- Коста Бјелотомић

- Мерван Шљивар

(Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Закон

15.07.2019 05:36

Нису зато ажурни, стоји годинама, а азурни казњавати недузан народ и малтретирати по улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па да

15.07.2019 09:44

Јос само да мафијаска криминална хоботница са својом криминално коруптивно непотистицком вецином, донесе законе да су легалне и купљене дипломе и функције наследне!

Name

Милојко

15.07.2019 06:00

А ти сто пишу и бришу редовно примају плате ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беспослени новинар

15.07.2019 06:04

Пишемо ово, кад немамо другог посла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиме

15.07.2019 06:18

Јос једна потврда да је МУП РС у опстем расулу, не зна се ко пије ко плаћа, само се зна ко наплаћује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

15.07.2019 07:33

Сељачино коментаришеш нешта а појма немаш шта?

Name

Ре Е

15.07.2019 11:42

Е хај ти као "фина градска раја" објасни нама сељацинама ста то ми не знамо, а ти знас!

Name

Е

15.07.2019 12:34

Управо то. Раја је мени кућу запалила.

Name

Нострадамус

15.07.2019 06:23

Интерполове потјернице се не брису у слуцају да ухапсени побјегну или буду ослободјени поткивањем или условно буду пустени на слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бата

15.07.2019 10:49

хоце ли негдје путовати мозда, па це им стетити сто су на потјерници??

ОДГОВОРИТЕ