КАН: Само у Африци...!

Два промашена пенала у пет минута, аутогол за финале и ВАР који поништава исправну одлуку?! После свега, Сенегал иде у финале. . .

Фудбал 14.07.2019 | 21:37
КАН: Само у Африци...!
Какво полуфинале на Афричком купу нација... Можда то није квалитет достојан врхунском европском фудбалу, можда нема жара као у Јужној Америци, али узбуђења никада не мањкају на овом шашавом такмичењу. Заправо, у данашњем окршају између Сенегала и Туниса преливало је од узбуђења. Сенегалци су после 17 година поново у финалу, свом другом у историји, а ако хоћете у најкраћем, до њега су дошли после промашеног пенала, аутогола, једног чистог, а поништеног једанаестерца за Тунис, те још једног промашеног пеналтика, али овога пута у режији момака Алана Жиреса. 

Таман колико треба за једну праву фудбалску драму. Врхунску.  

Често арбитри умеју да буду најлошији актери на мечевима Афричког купа нација. Тако ни Тесема Бамлак из Етиопије није блистао. Далеко од тога. Доста је брљао, а свакако највећу брљотину направио је у 110. минуту када је прво свирао пенал за Тунис, а онда након што је уз помоћ ВАР-а преконтролисао ситуацију и јасно видео да је било играња руком, одлучио да поништио своју пређашњу одлуку?! 

Само у Африци...

Да су тада Тунижани успели да дођу до изједначења вероватно би пенали одлучивали о првом финалисти, али овако Сенегал је задржао предност стечену у 100. минуту и направио велики успех. Као што рекосмо, пресудио је аутогол. Своју мрежу погодио је Дилан Брон.

Претходно, у регуларних 90 минута, и Тунис и Сенегал имали су шансу да са беле тачке дођу до предности. У 75. минуту Саси је толико лоше тукао да му је голман Сенегала Гомис ухватио живу на линији, а није се прославио ни Анри Севе пет минута касније.  

А кад смо већ код промашаја у 38. минуту заказала је и прва звезда сенегалског састава, Садио Мане. Ево и како...

Други полуфинални пар чине Алжир и Нигерија, тај меч је у току. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар