KAN: Samo u Africi...!

Dva promašena penala u pet minuta, autogol za finale i VAR koji poništava ispravnu odluku?! Posle svega, Senegal ide u finale. . .

Fudbal 14.07.2019 | 21:37
KAN: Samo u Africi...!
Kakvo polufinale na Afričkom kupu nacija... Možda to nije kvalitet dostojan vrhunskom evropskom fudbalu, možda nema žara kao u Južnoj Americi, ali uzbuđenja nikada ne manjkaju na ovom šašavom takmičenju. Zapravo, u današnjem okršaju između Senegala i Tunisa prelivalo je od uzbuđenja. Senegalci su posle 17 godina ponovo u finalu, svom drugom u istoriji, a ako hoćete u najkraćem, do njega su došli posle promašenog penala, autogola, jednog čistog, a poništenog jedanaesterca za Tunis, te još jednog promašenog penaltika, ali ovoga puta u režiji momaka Alana Žiresa. 

Taman koliko treba za jednu pravu fudbalsku dramu. Vrhunsku.  

Često arbitri umeju da budu najlošiji akteri na mečevima Afričkog kupa nacija. Tako ni Tesema Bamlak iz Etiopije nije blistao. Daleko od toga. Dosta je brljao, a svakako najveću brljotinu napravio je u 110. minutu kada je prvo svirao penal za Tunis, a onda nakon što je uz pomoć VAR-a prekontrolisao situaciju i jasno video da je bilo igranja rukom, odlučio da poništio svoju pređašnju odluku?! 

Samo u Africi...

Da su tada Tunižani uspeli da dođu do izjednačenja verovatno bi penali odlučivali o prvom finalisti, ali ovako Senegal je zadržao prednost stečenu u 100. minutu i napravio veliki uspeh. Kao što rekosmo, presudio je autogol. Svoju mrežu pogodio je Dilan Bron.

Prethodno, u regularnih 90 minuta, i Tunis i Senegal imali su šansu da sa bele tačke dođu do prednosti. U 75. minutu Sasi je toliko loše tukao da mu je golman Senegala Gomis uhvatio živu na liniji, a nije se proslavio ni Anri Seve pet minuta kasnije.  

A kad smo već kod promašaja u 38. minutu zakazala je i prva zvezda senegalskog sastava, Sadio Mane. Evo i kako...

Drugi polufinalni par čine Alžir i Nigerija, taj meč je u toku. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar