Порука за Роџера и Рафу...

Не нападајте Новаков форхенд када је битно! Новак Ђоковић је у два најбитнија тренутка на овогодишњем и прошлогодишњем Вимблдону одреаговао феноменално.

Тенис 15.07.2019 | 10:51
Порука за Роџера и Рафу...
Новак је 2019. освојио Вимблдон победом у финалу против Роџера Федерера, у мечу о којем ће се причати годинама.

Прошле године Новак је Вимблдон освојио против Кевина Андерсона, али је најбитнији меч одиграо у полуфиналу против Рафаела Надала.

Мечеве против Рафе и Роџера обележио је један малтене идентичан моменат у тренуцима када су Шпанац и Швајцарац "ломили" српског тенисера.

Прошле године Надал је на 7:7 у петом сету, после вишедневне борбе, имао брејк лопту којом би, вероватно, решио меч. Напао је бекхендом, не баш најбоље али ни лоше, а Новак је дочекао лоптицу форхендом и послао је у небрањен део терена.

Малтене иста ситуација десила се ове године, када је Федерер у петом сету на 8:7 сервирао за трофеј. Имао је 40:15, прву меч лопту пропустио, а код друге решио да понови Рафину грешку.

Напао је форхендом – поново не баш најбоље али ни претерано лоше – покушавши да искористи притисак тренутка. Ђоковић је поново дочекао лоптицу на форхенд и на веома сличан начин као годину дана раније забележио винер.

Те 2018. године је недуго након спасене брејк лопте искористио своју и пласирао се у финале, а ове године је успео да спаси још две брејк лопте после враћеног брејка, те у тај-брејку освоји Вимблдон.

Не нападајте Новаков форхенд момци... Мада тешко да би другачије било да сте напали бекхенд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар